Voetballers Sleen behalen halve finale PWZ

Jaarlijks wordt in de kerstvakantie het vermaarde zaalvoetbaltoernooi van Protos/Weering gehouden. Maar liefst 100 teams gaan van start en de finale wordt op 6 januari a.s. gehouden in Emmen. Ook de voetballers van v.v. Sleen waren van de partij.

De voetballers van het eerste elftal van de voetbalvereniging Sleen hebben de finale van het traditionele Protos/Weering zaalvoetbaltoernooi niet gehaald. In sporthal de Eendracht in Zwartemeer eindigden de Sleners met 3 punten als laatste in de poule.
De ploeg van trainer Reinoud Haak verloor in een bomvolle sporthal drie van de vier partijen nipt. De gemeentelijke derby tegen Germanicus uit Coevorden wist men met 0-1 te winnen. Een prima prestatie voor de mannen uit Sleen, want in de hele historie van het prestigieuze toernooi is men nog nooit zover gekomen.

De (zaal)voetballers van v.v. Sleen

Halve finale
De eerste wedstrijd werd met 2-0 verloren tegen de latere poulewinnaar de Weide. Daarna kwam er een winstpartij tegen Germanicus. En vervolgens werd nipt verloren van ZZVV (Zuidwolde) met 2-1 en de laatste wedstrijd tegen DZOH (Emmen) ging met 2-0 verloren. Niet alleen het verlies tegen de Emmenaren maar ook de zware blessure van Kelvin Jager was een domper voor de Sleners. Jager viel 20 seconden voor het einde van de laatste wedstrijd geblesseerd uit. Een eerste diagnose gaf aan dat er sprake was van een behoorlijke kneuzing van zijn enkel. Op oudjaarsdag zal e.e.a. nader bekeken worden en mogelijk zal een bezoek aan het ziekenhuis nog noodzakelijk zijn. Kelvin Jager is zeker voor weken uitgeschakeld. Een fikse teleurstelling voor alle Slener spelers en fans. De wedstrijd werd, na onderling overleg, direct beëindigd.

De 41e editie van het Protos Weeringtoernooi is op 23 december j.l. gestart met 100 teams in 25 sporthallen. Het is een toernooi voor eerste elftallen die competitie spelen op het veld. Het toernooi heeft in de loop van de jaren grote bekendheid gekregen.

Gisteravond werden in 5 sporthallen de halve finales gespeeld. Sleen bereikte de halve finale door in de voorronde in sporthal Veenoord alle wedstrijden te winnen tegen resp. KSC, Twedo, Protos en DVC´59. In de kwartfinale in Hardenberg werd gewonnen van DKB ´44 (de Krim) en OVC´21 (Ommen), gelijk gespeeld tegen Hardenberg en verloren van Bergentheim.

De poulewinnaars plaatsten zich voor de grote finale op 6 januari in sporthal Angelslo. Elim, MSC, Noordscheschut, SVBO (zondag) en de Weide hebben zich hiervoor geplaatst. De zesde deelnemer wordt de winnaar van de tussenronde op 3 januari.

Verslag: Jacob Kiers