Sleen 1 zondag 12 juni in finale nacompetitie

De reguliere voetbalcompetitie zit erop. Voor een aantal verenigingen is er nog een nacompetitie om promotie of degradatie. Sleen heeft nog zicht op promotie naar de 3e klasse. Door een eenvoudige 8-0 zege op het Groninger Heiligerlee heeft Sleen 1 in een rechtstreeks knock-outduel de finale van de nacompetitie om een plek in de 3e klasse bereikt.

Gesteund door het voordeel van een thuiswedstrijd trok Sleen het initiatief direct naar zich toe en dat resulteerde reeds na 9 minuten in het openingsdoelpunt van spits Jasper Ruinemans. Het overwicht van de beginfase werd langzaam uit handen gegeven en Sleen gaf Heiligerlee toch even het idee dat er misschien iets te halen viel.

Uiteindelijk waren de voorwaartsen van de ploeg uit de 4e klasse C niet bij machte om het keeper Niels Kloppenburg echt lastig te maken. De 2-0 kwam 10 minuten voor de rust op het scorebord door wederom Ruinemans.

In de tweede helft gaf de thuisploeg het verschil in kwaliteit duidelijk weer, door nog zes keer te scoren: Ruinemans (2x), Jeroen Mens  en Jordi v.d. Bosch, beiden via een strafschop, Ranil Briek en Jacques Koops waren de schutters. Voor Sleen wacht nu een dubbele finale tegen de nummer 11 uit de 3e klasse D, het Friese Olyphia. Aanstaande zondag wordt er om 14.00 uur in Sleen gespeeld, een week later treffen de beide ploegen elkaar in Noordwolde.