Sleen simpel langs Zwartemeer

Vooraf een wedstrijd waar veel op het spel stond. Zwartemeer doet volop mee in de derde periode en Sleen zit in de titelrace op het vinkentouw bij Dalen en Asser Boys, maar strijdt ook zeker mee om een periode. Genoeg ingrediënten voor een mooie pot voetbal. Sleen won zondagmiddag uiteindelijk dik verdiend met 3-0.

Echter de eerste helft leek vanaf de zijlijn een gezapige pot. Zwartemeer leek ongeïnspireerd, maar Sleen was ook niet volledig de baas op het veld. Sleen zette Zwartemeer vanaf begin af aan vast en zo dwong het Zwartemeer tot het spelen van de lange bal. Al deze lange ballen waren een prooi voor de vandaag sterke verdedigers Slot, A Cremers, Ruinemans en Wisman. Sleen was daarnaast levensgevaarlijk via buitenspelers Goeree en Briek. Met name Goeree liet zich de eerste twintig minuten gelden en draaide zijn tegenstander dol. Echter zijn schoten op doel misten kracht en precisie. Sleen kreeg voor de rust twee grote kopkansen, maar Ruinemans en Jager kopten de bal over. Zwartemeer kreeg ook twee kansen, maar dat kwam omdat Sleen twee keer dom balverlies leed, keeper Ludwig en Dekker wisten een tegengoal te voorkomen. Sleen kwam vlak voor rust terecht op 1-0. Een goede loopactie van Briek werd met een prachtige pass van Jager op waarde geschat. Briek maakte geen fout en schoof de 1-0 binnen.

Na rust probeerde Zwartemeer wat druk te zetten, maar wist geen enkele kans te creëren. De Slener verdediging, waar de sterk ingevallen Woppenkamp de geblesseerde Slot had vervangen, gaf nog steeds geen krimp. Briek en Goeree bleven levensgevaarlijk en Briek had al 2-0 kunnen maken. Uiteindelijk was het een mooie lange bal van Arjen Cremers, die na een goede één twee van Briek en Eiting, door laatstgenoemde beheerst werd afgerond. Zo stond het 2-0 voor Sleen en hierna liet Zwartemeer het lopen. Sleen kreeg alle ruimte om de score uit te breiden. Dat lukte niet direct want Zwartemeer schoot een vrije bal eerst nog net naast, maar daarna kreeg Sleen nog kansen genoeg. Marc Dekker schoot de wedstrijd in het slot door vanaf randje 16 de 3-0 op het bord te zetten. De sterk ingevallen Arjen Zijlstra maakte bijna nog de 4-0, maar hij kon na een voorzet van Jager net niet bij de bal.

Sleen moet de komende wedstrijd winnen om koplopers Asser Boys en Dalen onder druk te houden. Beide koplopers spelen volgende week tegen elkaar. Sleen heeft de lastige uitderby tegen Twedo op het programma staan.