Sleen verliest van rode lantaarndrager

Sleen had zichzelf een goede dienst kunnen bewijzen door zondagmiddag de laatste wedstrijd voor de winterstop te winnen. Echter, totaal onnodig, verloor Sleen van DVC’59: 1-2. De eerste helft was van beide kanten zeer rommelig.

In balbezit was het enorm slordig aan de kant van Sleen. DVC was in de omschakeling Sleen regelmatig te slim af. Met name de linksbuiten was een groot gevaar. DVC was echter onnauwkeurig in de afronding. Gert Mink en Jeffrey Mink hadden het vizier nog niet op scherp staan evenals Ranil Briek bij Sleen. Twee keer in een 1 op 1 situatie kreeg hij de bal niet tussen de palen. Sleen kwam tussen deze twee grote kansen nog wel op voorsprong. Briek werd onderuit getrokken in de zestien en Eiting benutte de penalty. Vlak voor rust leek Sleen op 2-0 te komen. De voorzet van Derek Slot werd verlengd door Eiting en Goeree liep hem binnen, maar de bal kwam tegen zijn arm. Goal afgekeurd.

Na rust nog steeds een slordige wedstrijd. Echter in een kort tijdsbestek na rust strafte DVC nu wel de fouten af van Sleen. Twee keer werd het middenveld overgestoken en Jeffrey Mink bereikt, die twee keer in een identieke situatie de stand omboog: 1-2. Sleen kreeg ook nog kansen via Anninga en Briek, maar de tweede helft was zo’n helft dat alles tegen zat. De laatste 20 minuten drukte Sleen constant op het doel van DVC, maar echte kansen bleven uit. Kenmerkend was dat alle voorzetten bij geen enkele Sleen speler aankwam.

Een teleurstellende middag en Sleen had de nederlaag volkomen aan zichzelf te wijten. Sleen moet na de winterstop haar rug rechten. De wisselvalligheid van de Slener selectie levert momenteel een plek in de grote middenmoot op.