Sleen in tweede helft langs Ter Apel ‘96

Na twee keer voor Sinterklaas gespeeld te hebben, waarbij Sleen maar liefst 15 goals tegen kreeg, had Sleen zondag de zaken weer goed op orde. De eerste helft was gelijk opgaand, maar in de 2e helft was Sleen duidelijk de betere en liep het uit naar 4-0.

Sleen, wat de eerste helft tegen de wind in speelde, liet bij vlagen goed voetbal zien. Ter Apel deed dit bij vlagen ook en daardoor ontspon zich een wedstrijd die op en neer ging. Binnen vijf minuten gaf de gevaarlijke linksbuiten van Ter Apel een voorzet die een opgekomen middenvelder vanaf randje 16 kon inschieten. Gelukkig voor Sleen ging de bal voorlangs. Daarna was het de beurt aan Sleen. Middels een aantal goede aanvallen over de rechterkant kreeg het schietkansen via Anninga, Briek en Eiting. Sleen kwam uit een korte corner uiteindelijk op voorsprong. Via een één tweetje van Goeree en Eiting werd Rick ter Avest aangespeeld op randje zestien. Hij schoot de bal onberispelijk in de kruising.

Sleen bleef hierna goed voetballen en creëerde veel dreiging via de rechterkant. In de laatste fase voor rust wast het weer Ter Apel dat beter was. Roy Hooiveld speelde de Slener defensie uit, maar met een goede redding hield Ludwig zijn doel schoon. Hierna waren er nog een paar scrimmages na wat corners en vrije ballen voor Ter Apel, maar gescoord werd er niet meer.

De 2e helft ging Ter Apel tegen de wind in, tot verbazing van Sleen, met 4 spitsen spelen. Na nog een gevaarlijk schot van Ron Kuper, was het Sleen dat het spel dicteerde. Het was dat Sleen eerst nog een paar aanvallen slecht uitspeelde waardoor het 1-0 bleef. Uiteindelijk was via een dieptebal van Goeree, Eiting die doorbrak en de bal teruglegde op Anninga die de 2-0 op het bord zette. Even later schopte een verdediger van Ter Apel over de bal en maakte Anninga in een één op één situatie geen fout: 3-0. Sleen kreeg hierna nog kansen genoeg om enkele malen te scoren. Ook Ter Apel kreeg nog enkele kansen maar Ludwig was constant een sta in de weg. Uiteindelijk was het opnieuw Anninga die een aanval afrondde, 4-0.

Sleen deed goede zaken in de 3e klasse D waar alles nog dicht bij elkaar staat. Volgende week de lastige uitwedstrijd tegen Musselkanaal.