Sleen verliest in eerste helft van Raptim

Dat Raptim het in Sleen vaak moeilijk heeft is af te lezen uit de statistieken van de afgelopen seizoenen. De koploper uit Coevorden wist dus wat er te wachten stond, maar kon zondagmiddag de wedstrijd in de eerste helft naar eigen hand zetten.

In deze eerste helft kreeg Raptim vier kansen, waarvan drie in het doel van Sleen belandden. Vooral door slordigheden en verkeerde keuzes aan de kant van de Sleners kwamen de Coevordenaren binnen 33 minuten op een 0-3 voorsprong. Er werd geen oplossing gevonden voor het compact spelend en vroeg druk zettende Raptim.

In de tweede helft, na een duidelijke speech van trainer Johnny Bartelds, kwam Sleen meer aan haar eigen spel toe. Dit resulteerde in verzorgd en enthousiast voetbal. Sleen creƫrde kansen, maar een doelpunt bleef uit.

Uiteindelijk was het een handsbal binnen de zestien die Sleen aan een aansluitingstreffer hielp. De scheidsrechter gaf hiervoor terecht een penalty. Ruud Anninga lukte het in twee instanties deze bal binnen te schieten: 1-3.

Na deze penalty ging Sleen vol voor de 2-3, maar door pech, een (terecht?) afgekeurd doelpunt en de goed keepende doelman van Raptim bleef het 1-3. Sleen schoof laatste man Jasper Ruinemans uiteindelijk naar voren om iets te forceren. Diverse kansen waren hiervan het gevolg, maar tot een doelpunt leidde het niet. Integendeel: de aanvallende formatie van Sleen zorgde ervoor dat Raptim ruimte kreeg en het duel in de blessuretijd op slot kon gooien: 1-4. Raptim is hierdoor periodekampioen.

Sleen verliest door een matige eerste helft onnodig van Raptim. De goede tweede helft moet vertrouwen geven voor volgende week uit tegen Protos. Raptim speelt dan thuis tegen CEC.