Sleen wint dankzij uitstekende eerste helft

Bij Sleen waren zondagmiddag vijf spelers uit de eerste selectie niet beschikbaar wegens blessures en vakanties, maar uit bij nummer 2 van deze competitie HODO, bleek dat geen groot probleem te zijn. Mede dankzij een uitstekende eerste helft wonnen de roodhemden in Hollandscheveld met 3-4.

Na een eerste kwartier waarin beide ploegen aan het zoeken waren naar de juiste manier van voetballen, was het Ruud Anninga die de score in de 19e minuut opende. Een corner voor Sleen werd in eerste instantie het zestienmetergebied uitgewerkt, maar daar stond Ruud Anninga klaar om de bal tegen de touwen te jagen: 1-0

Lang kon Sleen echter niet genieten van de voorsprong, want HODO maakte drie minuten later via Robin Vos alweer gelijk. Direct daarna kreeg HODO ook nog de kans op 2-1, maar keeper Ludwig van Sleen reageerde goed.

Na deze korte periode van aandringen pakte Sleen het spel weer op. Op het middenveld wisten de jongens elkaar te vinden en met de snelle spitsen was het keer op keer gevaarlijk. In de 26e minuut zette Ruud Anninga de actie in, trok hem voor op Ranil Briek die de bal binnen kon schieten. Een doelpuntrijke start van de wedstrijd.

HODO kon hier weinig tegenover zetten, en wilde gezien het spel graag met 1-2 de kleedkamer opzoeken. Sleen leek de goede eerste helft te willen bekronen met een extra doelpunt en drong aan. Arjan Goeree zette de actie op het middenveld in en liep bijna ongehinderd door richting doel van HODO. Ineens stond de snelle aanvaller één op één met de keeper en in twee instanties scoorde hij de verdiende 1-3. Sleen ging met een goed gevoel de rust in.

Na rust deed HODO wat te verwachten was; aandringen om zo snel mogelijk de aansluitingstreffer te maken. Sleen werd wat slordiger, maar tot een doelpunt kwam het niet. De score werd zelfs uitgebreid. Wederom trok Goeree naar binnen, maar gaf dit keer een goede steekpass op Ruud Anninga. Hij liet zien waarom hij in de spits staat en schoof de bal voor de tweede keer achter de doelman van HODO: 1-4.

Met nog een kwartier te spelen feliciteerden de wisselspelers van HODO de bank van Sleen al, maar hun teamgenoten op het veld vonden dit nog te vroeg. HODO drong aan en kwam via Kevin Vos op 2-4, en het kreeg daardoor nog een beetje vertrouwen terug. Toen Jordi Pieters in de 89e minuut ook nog de 3-4 binnen schoot beloofde het een spannende blessuretijd te worden. Met kunst- en vliegwerk en met dank aan de paal bleef het 3-4.

Volgende week spelen zowel HODO als Sleen in de tweede ronde van de bekercompetitie. HODO moet op bezoek bij SVBO, terwijl Sleen naar Dalerveen moet voor een wedstrijd tegen DVC ’65.