Grote drukte door wielrenners

De 53e editie van de Ronde van Drenthe is een ware slijtageslag geworden. De renners kwamen zaterdag ook door Sleen. Eerst de vrouwen, daarna gevolgd door 178 mannelijke renners met verschillende nationaliteiten.

Een ware slijtageslag is het geworden. De 53e editie van de Ronde van Drenthe, die zaterdag werd verreden met start en finish in Hoogeveen. Zware beproevingen op de Drentse kasseien en de VAM-berg zorgden voor een waar slagveld.

Het peloton kwam ook door Sleen.

Veel internationale pers; een Engelse fotograaf maakt hier opnames

In de eindsprint met vijf renners was het de Belg Edward Theuns van het Topsport Vlaanderen-Baloise-team, die er uiteindelijk met de hoofdprijs vandoor ging. Hij wist de winnaar van 2012 op de finishlijn voor te blijven. Op de derde plaats eindigde Joey van Rhee uit Nijverdal, die op 22 februari j.l. nog de trainingsklassieker van Sleen won. Slechts 71 renners haalden de eindstreep.

Het peloton nadert vanaf Oosterhesselen het dorp Sleen

Sleen
De ''Albert Achterhes!Pet Profronde van Drenthe'', zoals de eigenlijke Ronde van Drenthe genoemd wordt, ging dwars door Drenthe, waarbij vele dorpen werden aangedaan. Ook door Sleen kwamen de 178 renners met diverse nationaliteiten. Vanaf Oosterhesselen kwamen de renners het dorp binnen via de Schaapstreek, om vervolgens door de Bannerschultestraat richting Erm te rijden. Dat alles werd voorafgegaan door een grote groep motorrijders (politie en verkeersregelaars) In deze groep bevond zich ook Slener Ger Kemper, die al jaren van de partij is. Aan de achterzijde van het peloton wederom een grote stoet van ploegleiderswagens, organisatoren en medische begeleiders.

Binnenkomst op de Schaapstreek in Sleen

Vrouwen
Een uur eerder kwamen de vrouwen door Sleen in de eerste Wereldbekerwedstrijd van dit seizoen. Na zo'n 45 kilometer fietsen was er sprake van een compleet peloton en geen initiatieven om aan te vallen. De krachten werden zichtbaar gespaard. Vooraan in het peloton een oud-inwoonster van Sleen, de in het groen gestoken Marijn de Vries met nummer 46. Zij eindigde op de 50e plaats. Een ploeggenote van haar, Janneke Ensing uit Gieten, eindigde in Hoogeveen op de 18e plaats. De wedstrijd werd gewonnen door de jarige Jolien d'Hoore. Een mooi cadeau voor de jarige Belgische. Amy Pieters werd tweede en Ellen van Dijk bezette de derde podiumplaats.

Volop in de remmen om de scherpe bocht in het centrum door te komen

Zondag is er voor de mannen nog de ''Energiewacht Dwars door Drenthe'' wedstrijd en voor de vrouwen de ''Novilon Eurocup".