Sleen (zo) wint van arrogant Titan

Sleen heeft zondagmiddag op een prima bespeelbaar veld met 3-0 van Titan gewonnen. Voor beide teams was dit de eerste wedstrijd na de winterstop. De gasten leken naar Sleen te komen met de gedachte makkelijk drie punten mee te kunnen nemen naar Nieuw-Weerdinge, maar kwamen van een koude kermis thuis.

Zonder de geblesseerde topschutter Derek Slot en eveneens geblesseerde verdediger Jasper Ruinemans kwam de thuisploeg brutaal uit de startblokken. De eerste kansjes waren dan ook op conto van Sleen te schrijven. Titan leek hier niet van onder de indruk en speelde alsof alles wel goed zou komen. Na 16 minuten was het echter de zeer goed spelende Arjan Goeree die Sleen op voorsprong schoot. Wouter Eiting gaf de steekpass, Goeree hield het overzicht en schoof de 1-0 beheerst binnen.

Titan heeft op papier de betere selectie, maar faalde in de uitvoer. Typerend voor de Nieuw-Weerdingers was het gedrag van de nummer drie van Titan, Drazen Jagodic, die zich weinig met voetballen bezig hield en vooral geïrriteerd was dat niets lukte. Met een gele kaart op zak na een onnodige tackel op de middellijn schoot hij uit frustratie een bal in de dug-out van Sleen. De beste man werd voor zijn eigen veiligheid in de rust gewisseld.

Met een 1-0 voorsprong gingen beide ploegen de rust in. Na rust werd de druk van Titan opgevoerd, maar echt honderd procent kansen kreeg het team niet. Sleen vocht voor de punten en verdubbelde in de 56e minuut de voorsprong zelfs. Waar Wouter Eiting spits Arjan Goeree in de eerste helft had gevonden, was dit nu andersom. Een fantastische steekpass van Goeree bracht Wouter Eiting in stelling en middels een heerlijk lobje verschanste hij de keeper van Titan: 2-0 voor Sleen.

Met deze stand mocht Sleen zich in de handen knijpen, zeker gezien het niveauverschil van de selecties van beide teams. Er kwam uiteraard nog een aanvalsoffensief van Titan, dat bij winst de koppositie overnam van Valthermond. Sleen wilde deze tussenstand vasthouden en werkte alle ballen naar voren. Voor de neutrale toeschouwer was dit misschien niet altijd even leuk, maar spannend was het wel, zeker gezien de 0-2 voorsprong die Sleen ook had tijdens de uitwedstrijd in Nieuw-Weerdinge. Daar werd het in de tweede helft overvleugeld en was de eindstand uiteindelijk 5-2, waardoor de roodhemden met nul punten naar huis gingen.

Ondertussen tikte de klok door in het voordeel van Sleen. Na de verscheidene pogingen van Titan om de verdediging van Sleen open te breken leek Sleen er met de winst vandoor te gaan. Deze winst werd in de blessuretijd verzekerd door 'man of the match' Arjan Goeree die zijn tweede van de middag maakte. Deze 'man of the match' was echter zondagmiddag niet de enige reden waardoor deze punten in Sleen bleven. De overwinning is een echte teamprestatie van de mannen van Johnny Bartelds, die hiermee titelkandidaat Titan met nul punten naar huis stuurden.