Sleen (zon) wint met ruime cijfers

De wedstrijd zondagmiddag was op papier belangrijk voor beide ploegen. Voor Zwartemeerse Boys om enigszins aansluiting te houden bij de middenmoot en voor Sleen om juist afstand te nemen van de onderste regionen.

Op papier een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen. Voor Zwartemeerse Boys om enigszins aansluiting te houden bij de middenmoot en voor Sleen om juist afstand te nemen van de onderste regionen.

Sleen had zondagmiddag te kampen met het nodige blessureleed, zo waren Bert Wolken en Gertjan Cremers geblesseerd en was Esra Philips vanwege verplichtingen afwezig. Daar kwam de blessure van Hayri Heling 's ochtends onverwachts nog bij. Zo moest trainer Johhny Bartelds de nodige wijzigingen toepassen. B-junior Jesmer Warmolts kreeg een basisplaats.

De wedstrijd begon van beide kanten afwachtend. Zwartemeerse Boys kreeg in de beginfase een tweetal kleine schietkansen. Na een kwartier het eerste gevaar van Sleen. Een goede actie van Derek Slot met een goede voorzet leverde direct een goal op van de jonge Warmolts. Hij stond op de goede plek na goed verlengen van Wouter Eiting.

Amper drie minuten na de openingsgoal werd het 0-2 voor Sleen. Een goede uittrap van doelman Kris Ludwig en een goede individuele actie van Arjan Goeree die vervolgens beheerst binnenschoot. Zwartemeerse Boys maakte vlak hierna de onverwachte aansluitingstreffer na de nodige fouten bij Sleen.

Toch ging Sleen met een marge van twee doelpunten verschil rusten. Wederom een goede actie van Slot die met een gevaarlijke voorzet paniek zaaide in de defensie van Zwartemeerse boys. Deze kregen de bal niet weg en hiervan profiteerde opnieuw Warmolts, 1-3. Vlak voor rust nog een kans voor Sleen. De goed spelende Koen Feyen volleerde echter net over de kruising.

Na de theepauze een rommelig begin met weinig kansen aan beide kanten. Zwartemeerse Boys werd voornamelijk gevaarlijk vanuit corners en voor Sleen was het wachten op de ruimte voor de 1-4. Deze viel uiteindelijk een kwartier na rust. Opnieuw Slot met een goede actie de 16-meter in en een lage voorzet leidde tot het doelpunt van Eiting. Wedstrijd gespeeld.

Vlak voor tijd maakt Sleen de vijfde van de middag en was het de tweede goal van Eiting uit een vrije trap van 20 meter. Uiteindelijk een dik verdiende zege voor de ploeg uit Sleen.