Herman brood-toernooi: zonnebrandcrème, ranja en sportiviteit

Op een zonovergoten sportpark van de voetbalvereniging Sleen werd afgelopen weekend voor de achtste keer het Herman brood-toernooi voor jeugd- en damesteams gespeeld. In totaal deden zo'n duizend voetballers mee.

Op een zonovergoten sportpark van de voetbalvereniging Sleen werd afgelopen weekend voor de achtste keer het Herman brood-toernooi voor jeugd- en damesteams gespeeld. Alle jeugdteams van Sleen kwamen daarbij in actie en ook voor het vrouwenteam was er dit jaar een plaats in het toernooischema gereserveerd.

Op een vraag van één van de aanwezige toeschouwers of de toernooileiding ook zonnebrandcrème kon leveren moest helaas negatief worden geantwoord, maar gelukkig kon de organisatie wel voorzien in honderden liters ranja en emmers met water en sponzen. Verkoeling was zeker nodig tijdens deze editie van het door Echte bakker Herman Schepers gesponsord toernooi, want de temperatuur liep op de zaterdag en zondag af en toe op tot 28 graden. De weersomstandigheden zorgden daarmee voor de juiste ingrediënten voor een zeer plezierig verloop van het gehele toernooi.

Al vanaf het moment dat het Herman brood-toernooi in 2007 startte wordt het toernooi gekenmerkt door een sfeer van gemoedelijkheid, sportiviteit en gezelligheid en mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers wordt door spelers en begeleiders die al jaren meedoen gesproken over het ‘typische Herman brood-sfeertje” die altijd heerst tijdens het driedaags evenement. Verheugend voor de organisatie was het dat ook veel sponsoren van het toernooi zelf even een kijkje kwamen nemen tijdens de vele wedstrijden en dat zij zelf konden zien dat hun financiële bijdrage, waarvoor nogmaals dank, op een goede manier werd besteed. Het plezier en de inzet waarmee wederom meer dan duizend voetballers (van 5 tot 19 jaar) hun wedstrijden tot een goed einde brachten op de perfecte accommodatie van de VV Sleen is al vele jaren de basis van dit evenement en voor veel sponsoren dus ook aanleiding om alvast weer toezeggingen te doen voor de editie van 2015. Deze zal worden gehouden in het weekend van 5, 6 en 7 juni.

Vrijdagavond vond de kick-off plaats voor de A- en D-junioren en voor de Vrouwenteams. Nadat hoofdsponsor Herman Schepers de bal voor het eerst aan het rollen had gebracht, werd er in de verschillende poules gestreden om de mooie toernooiprijzen en mocht er tussen de wedstrijden door vanaf elf meter worden aangelegd voor de strijd om de Schutrups gazonmaaiers penalty-bokaal. Om tien uur waren de uitslagen bekend en waren het de Slener dames en de D1 en de D2 die hun inzet met een fraaie tweede positie in de poule zagen beloond. De A-junioren van Sleen triomfeerden in alle drie wedstrijden en dit betekende voor zowel spelers als begeleiding dat ze hun (jarenlange) Herman-brood deelname op een waardige manier wisten af te sluiten met een terechte toernooiwinst.

Op de zaterdagochtend kwam de organisatie met een primeur:  voor de allerkleinsten, de puppies, was er een boardingveldje opgeblazen en de enthousiaste 5- en 6-jarigen van DZOH, Hoogeveen en Sleen speelden hun wedstrijdjes met een gigantische inzet. Uiteindelijk werd het door ex- betaald voetballer Roy Stroeve gecoachte DZOH H1 winnaar en mochten zij op het podium de grote beker in ontvangst nemen. Bij de F-jeugd was er toernooiwinst voor de teams van JVS F1, HH combi F2, PH Almelo F4 en KSC F3. De Slener F-pupillen eindigden allen op een vierde plek in de poule. Nadat jeugdvoorzitter Jan Wiegers eerst nog even het F2-team, vanwege het behaalde kampioenschap in de voorjaarscompetitie, in het zonnetje had gezet  werden de bekers en de bokaaltjes uitgereikt.

Tijdens de middagsessie op zaterdag kwamen de E-pupillen aan bod. Onder werkelijk tropische omstandigheden speelden de 10- en 11-jarigen onder toeziend oog van vele toeschouwers, die een plekje opzochten in de schaduw of in de dug-outs, hun wedstrijdjes en met rode gezichten en nog nazwetend ontvingen hier de teams van Bargeres E1, WNBC ’09 E1, Borger E2, HZVV E5 en  DZOH E6 de fraaie bekers. Eervolle vermelding voor het speciaal samengestelde  Sleen E5-team: zij vervingen op het laatste moment VIOS 2 en ze deden dat zeer verdienstelijk door als tweede in de poule te eindigen.

De laatste dag van het toernooiweekend was gereserveerd voor de B-en de C-junioren. Zij speelden eerst hun poulewedstrijden en aansluitend vonden de kruisfinales plaats. Een kleine stroomstoring en een licht regenbuitje deden geen afbreuk aan het goede gevoel van de organisatie over deze toernooidag. Twee Slener teams (C1 en B1)  in de finale en de C2 als uiteindelijke winnaar van de penaltybokaal  was al een prima resultaat en dat uiteindelijk, na het beter nemen van  strafschoppen, Sleen B1 zich als winnaar mocht laten bekronen gaf een extra feestelijk tintje aan dit wederom zeer geslaagd toernooi. PH Almelo C2 nam de strafschoppen beter dan onze eigen C1–spelers en de gasten uit Overijssel gingen dan ook met een prima gevoel naar huis.

Tijdens het toernooi zijn er vele foto’s gemaakt. Een selectie is te vinden op deze site en binnenkort op de website van de voetbalvereniging Sleen.

Klik hier voor alle foto's van vrijdag (Richard Rouwenhorst)

Klik hier voor alle foto's van zaterdagmiddag (Jasper Venema)