Bloedstollende ontknoping nacompetitie

Sleen 1 (za) heeft de belangrijkste wedstrijd van dit seizoen winnend afgesloten met 2-3 in Ulrum. Het gevecht om handhaving kreeg een ontknoping die niemand van tevoren had kunnen bedenken. Na een 0-2 voorsprong liet Sleen de Groningers terugkomen tot een gelijkspel. Scheidsrechter Strampel floot na de beslissende treffer van Rick ter Avest gelijk af voor de wedstrijd.

Trainer Johan Knol kon afgelopen zaterdag niet beschikken over Tom Koopman i.v.m. verplichtingen voor zijn werk. Bij de warming up moest Robbert Groothuis afhaken. Hij had de afgelopen week  een voetblessure opgelopen en na de test  werd besloten om niet te spelen. Bart Haan werd zijn vervanger in het basiselftal en werd benoemd tot spits.

Sleen startte voortvarend aan de wedstrijd, al in de vierde minuut bediende Ruud Anninga Rick ter Avest op de linkerkant die met een gave voorzet Bart Haan in stelling bracht. Met een geplaatste kopbal knikte Bart de bal in de touwen, 0-1.

Voor beide ploegen was dit duel de belangrijkste van het hele seizoen. Scheidsrechter Strampel had zijn handen vol aan de vele overtredingen die vaak tot op de grens gingen. De kaarten hield hij tot laat in de wedstrijd op zak. In de 19e minuut was VVSV '09 dichtbij een doelpunt. De razendsnelle Marco Dijkstra gaf van de linkerkant een voorzet scherp voor de goal langs. Net voordat de bal van dichtbij ingeschoten kon worden gooide keeper Sander de Groot er zich voor met gevaar voor eigen leven. Hij had de bal klemvast maar moest direct daarna wel zijn keepershandschoenen vervangen. Die waren uitgescheurd en rijp voor de container.

In de eerste helft had Sleen de wedstrijd redelijk onder controle. VVSV '09 kwam er wel een aantal keren gevaarlijk uit maar kon er geen doelrijpe kansen van maken. In de 29e minuut was Bart Haan als nieuwbakken spits goed op weg om de tweede van de middag te gaan maken. Een fraaie solo die hij zelf had kunnen afronden speelde hij af op de buiten spel staande Rick ter Avest. Het was daarmee het einde van de aanval . Vier minuten later viel de goal dan toch aan Slener kant. Opnieuw stond Rick ter Avest aan de basis. Zijn voorzet van de rechterflank werd in één keer door Kevin Buiter op de goal gevolleerd.  De bal kwam uiteindelijk voor de voeten van Ruud Anninga die het karwei gretig afmaakte; 0-2.

De wedstrijd begon al snel op een kopie van het eerste treffen te worden. Direct na de rust kwam Sleen meerdere keren goed voor de goal. De derde wilde alleen niet vallen. In de 46e minuut kwam een crosspass van Melvin ter Veen bij Ruud Anninga die achter de verdediging opdook. Hij volleerde keihard langs de goal.  Ruud deed even later opnieuw een poging, toen was het Martijn Wieringa die de bal weg stompte.  Melvin ter Veen anticipeerde goed op een vrije bal van Marco van der Kolk en probeerde  met een sliding binnen te werken. Hij gleed rakelings bij de bal langs.

VVSV '09 ging alles of niets spelen en pompte de ballen hoog richting het strafschopgebied.  Het lukte de rood witten niet om onder die dreiging uit te komen. In de 72e minuut negeerde de scheidsrechter het vlagsignaal van Sleen en liet een aanval van VVSV '09 doorlopen.  De bal werd niet goed weggewerkt en de sterk spelende Vince van der Veen maakte dankbaar gebruik. Hij bracht met een hard schot de stand op 1-2.

Tien minuten voor tijd had Ruud Anninga een mogelijkheid om de wedstrijd weer op slot te gooien. Hij kwam alleen voor Martijn Wieringa.  De sluitpost zag niettemin kans om het schot tot corner te verwerken. Een hectische slotfase volgde. Sander de Groot redde uitstekend op een doorgekopte vrije trap van VVSV '09.  Momenten later kon Sleen de bal opnieuw niet weg krijgen uit het strafschop gebied.  Een aanvaller van de gasten werd in de wir war van spelers neergehaald en scheidsrechter Strampel was onverbiddelijk, de bal ging op de stip. Sander de Groot kon dichtbij het schot van aanvoerder Jaap Tuma komen maar kon de gelijkmaker niet voorkomen, 2-2.

Bij deze stand zat er een verlenging aan te komen. Zover kwam het niet, bij een uitval van Sleen, waarbij  grensrechter Lucas de vlag om hoog gooide, liet de leidsman doorspelen. Rick ter Avest had het rijk alleen en ging linea recta op de doelman af. Martijn Wieringa poogde met een overtreding de situatie onder controle te krijgen. Rick werkte zich er handig voorbij en schoot de bal achter de twee verdedigers die inmiddels al op  de doellijn stonden. Sleen was in een totale ontlading en vierde samen met de matchwinner zijn feestje.  De leidsman kwam ondertussen in een discussie terecht met de grensrechter. Het doelpunt werd goedgekeurd en voordat er weer werd afgetrapt kon worden floot de scheidsrechter af voor de wedstrijd.

Sleen 1 (za) heeft de goede serie na de winterstop door kunnen zetten in de nacompetitie. De ploeg is teruggekomen van een rechstreekse degradatie plek en is volgend jaar weer aanwezig in de vierde klasse. Ik wil iedereen bedanken die ons het hele jaar door gesteund hebben op wat voor manier dan ook. Iedereen tenslotte een hele mooie zomer toegewenst!