Sleen (zon) verliest laatste wedstrijd van Valthermond

In een open wedstrijd waar niets meer op het spel stond, wist Valthermond zondagmiddag de meeste kansen te creëren en won de club uiteindelijk met 3-2. Dit gebeurde pas vlak voor het eindsignaal, want Sleen wist na rust kort achter elkaar twee keer te scoren via Pelle Bos.

Na de wedstrijd ging het toch vooral over de ontknoping onderin de 3e klasse d,  waarbij ZBC, Stadskanaal en Ter Apel uit gaan maken wie rechtstreeks degradeert en wie de nacompetitie speelt tegen KSC uit Schoonoord.

Valthermond was de betere partij in de eerste helft. Binnen tien minuten kregen Te Velde en Drenth de kans om de score te openen. Ze troffen echter de lat en keeper Ludwig op hun weg. Voor de rest kwamen er nog enkele gevaarlijk voorzetten, die Ludwig onschadelijk maakte. Maar toen hij iets te ver voor zijn goal stond, wist Braakman met een prachtige stift de 1-0 op het scorebord te zetten. Sleen stond vooral zonder bal niet goed opgesteld en kon ook in balbezit voorin nog geen potten breken.

En hoe was het anders in het begin van de tweede helft. In een kort tijdsbestek nam Sleen volledig het initiatief. Dit resulteerde in een 1-2 voorsprong. Eerst kwam er een mooie voorzet van Heling, waarbij Pelle Bos de bal van dichtbij zomaar mocht binnen koppen. Even later was het weer Pelle Bos die een voorzet afrondde. Sleen kreeg hierna ook kansen om 1-3 te maken, maar Valthermond nam het initiatief opeens weer over. Het kreeg een paar dotten van kansen, via vooral te Velde en Wardenburg. Alle keren kregen zij de bal echter niet in het lege doel, door onder andere goed keeperswerk van Ludwig. Toen Mark Woering inviel wisten ze de 1-2 achterstand om te buigen in een 3-2 voorsprong. Eerst wist Maikel Platje een voorzet van Woering in het doel te werken en daarna was het andersom. De wedstrijd bloedde een beetje dood en zo won Valthermond uiteindelijk terecht.

Sleen sluit volgende week zaterdag het succesvolle seizoen af tegen FC Emmen. De oefenwedstrijd op het sportpark Sleen begint om 19:00 uur en de entree is 3 euro. Iedereen is van harte welkom. Alle supporters worden bedankt voor hun steun tijdens het gehele seizoen.