Sleen 1 (za) met veel inzet en strijd langs Be Quick 1887

Sleen 1 (za)  met veel inzet en strijd langs Be Quick 1887

Sleen 1 (za) heeft tegen Be Quick 1887 goede zaken gedaan in de strijd om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Tegen de ploeg uit Haren gingen de mannen van trainer Johan Knol met een 2-0 overwinning van het veld. Captain Jaldert Hordijk opende in de eerste helft de score met een fantastisch afstand schot over de keeper. De ingevallen Jordy Darneviel nam de 2-0 voor zijn rekening vlak voor het eindsignaal .

Wegens het overlijden van Willy Heling, de moeder van sleen (zo) speler Hayri Heling, werd voorafgaand aan de wedstrijd een minuut stilte gehouden. Willy Heling  was altijd actief betrokken bij de jeugd van de V.V. Sleen en het nieuws over het plotselinge overlijden is hard binnengekomen. Het werd dan ook vooral een middag met gemengde emoties waarbij het voetbal minder belangrijk leek.

Sleen zocht vanaf de aftrap gelijk de aanval op, het eerste afstandsschot van Kevin Buiter vanaf de linkerflank belandde  tot schrik van keeper Jeroen Bakker gelijk al boven op de lat. Be Quick 1887 was in de eerste helft vooral gevaarlijk met de vele corners die ze kregen, die waren op één hand niet meer te tellen. In de 19e minuut kopte Luuk Schoorlemmer een hoekschop vlak over de goal. In dezelfde minuut hielp Jeroen Bakker met een belabberde uittrap Sleen in het zadel.  Jaldert Hordijk kwam in balbezit op de rechterkant.  De doelman die steeds opvallend ver voor de goal stond kreeg een afstandsschot van Hordijk om de oren. De bal vloog mooi in de verre hoek waarmee de 1-0 op het bord gezet kon worden.

Be Quick had een groot deel van de wedstrijd een veldoverwicht maar kon hier geen uitgespeelde kansen mee creëren, voor de rust waren het vooral veel corners en was er een keer een goed opgebouwde aanval dan ging de voorzet weer veel te hard voor de goal langs.

Na de thee kreeg Sleen de beste kansen om de voorsprong uit te breiden. Jelle Kerkdijk kwam in de 53e minuut alleen voor de keeper. Hij werd in het strafschopgebied uit balans geduwd en zijn poging vloog naast het doel. Scheidsrechter Balta uit Hoogezand vond het te weinig voor een strafschop. Bij Be Quick 1887 was Ton Lammers de meest dreigende man in de defensie van Sleen, in de 64e minuut kopte hij een voorzet van Tom Warmels net voorbij de goal. Drie minuten later was het de ingevallen Ruben Boer die een vrije bal van Joost van Hoff over het doel knikte.

Aan de andere kant was het Ruud Anninga van het Slener korps die in de 72e minuut de keeper al voorbij was en dacht in een open doel te schieten. Op de valreep kon een Be Quick verdediger de zacht ingeschoten bal nog voor de doellijn onderscheppen. Scheidsrechter Balta moest in de 84e minuut zijn rode kaart aanspreken. Ruben Boer was dermate geïrriteerd dat hij de strak verdedigende Melvin ter Veen een klap gaf. De ploeg uit Haren stond daarna met zijn tienen maar kon ondanks de man minder situatie er toch nog aanvallend uitkomen. Jordy Darneviel bracht met een late goal de definitieve eindstand op het bord. Midden voor de goal ontving hij een hoge voorzet van Marco van der Kolk van de rechterflank, controleerde en schoot de bal overtuigend langs Jeroen Bakker, eindstand 2-0.

Doordat Haulerwijkse Boys de wedstrijd tegen rode lantaarndrager SVBS '77 ook heeft gewonnen blijft het verschil op vier punten. Met nog twee duels te gaan is Sleen 1 (za) dan ook nog niet gevrijwaard van directe degradatie. Over twee weken staat de uitwedstrijd tegen Elim op het programma, aanvang is om 14.30 uur.