Sleen 1 (za) ongezien weg uit Mussel (4-0)

In de zaterdagafdeling van het voetbal heeft het eerste team van VV Sleen een nederlaag geleden tegen SV Mussel. De Sleners konden geen potten breken en verloren kansloos met 4-0.

Sleen 1 (za) kon afgelopen speelweekend geen vuist maken in de uitwedstrijd tegen Mussel, het duel werd met 4-0 verloren. Bij de rust stond het 2-0. Door twee doelpunten in de laatste vijf minuten werd het een enigszins geflatteerde uitslag. Een terechte winnaar waar Sleen weinig tegenover kon stellen.

Op sportpark De Slenk waren de omstandigheden ideaal om er een spannende pot voetbal van te maken. De grasmat lag er goed bij en de supporters konden genieten van het voorjaarszonnetje. Van de wedstrijd zelf viel jammer genoeg minder te genieten en wat spel betreft kon je deze beter zo snel mogelijk vergeten.

Sleen was gewaarschuwd voor een agressief startend Mussel gezien het vorig duel tegen hoogvlieger Veenhuizen dat met grote cijfers werd gewonnen (0-4). Niets was minder waar, beide teams waren rustig aan het aftasten en het eerste deel gebeurde er niet veel voor de goals. In de 14e minuut moest Jelle Kerkdijk reddend optreden binnen de zestien meter, een pass van de naar binnen gesneden Gydo Buurman kon hij nog net voor een vrijstaande aanvaller wegwerken.
Rond de twintigste minuut ging het mis in de Slener defensie. Gydo Buurman won zijn duel in de verdediging van Sleen en speelde de vrijstaande Wim Wubs aan. Alleen voor Keeper Sander de Groot werkte hij feilloos de 1-0 binnen.

De wedstrijd, die wat spelbeeld betreft geen strakke hand nodig had, leek toch alle records te gaan breken in de categorie "meeste vrije ballen in een wedstrijd". Die werden vlot gegeven aan beide kanten. Vijf minuten voor rust kwam de bal op een ideale positie voor de goal van Sleen te liggen. Net buiten de zestien en midden voor het doel. Tijmen Stuut werkte de directe vrije schop subtiel in de hoek, Sleen protesteerde vanwege een overtreding in de muur maar scheidsrechter Baar uit Scheemda liet zich niet ompraten en wees definitief naar het midden, 2-0.

De rust bracht niet veel verandering in het niveau van de wedstrijd, wel waren de beste kansen voor de thuisclub. Melvin ter Veen hield in de 62e minuut Wim Wubs met een sliding van een kansrijke positie af. Uit de corner en vervolg van de aanval was het keeper Sander de Groot die de bal reddend uit het doel sloeg.
In de laatste  vijf minuten scoorde Mussel twee keer, bij de eerste werd een vlagsignaal voor buitenspel genegeerd waardoor de 3-0 ontstond. In blessuretijd was het Elwin Mooibroek die vanaf de vleugel de bal hard op de binnenkant van het zijnet schoot, 4-0. Al met al nog een geflatteerde uitslag want ook de thuisploeg had deze middag niet echt veel te melden.

Het blijft voor Sleen nog een hele klus om de twaalfde plaats vast te houden, de uitslag van directe concurrent Haulerwijkse Boys werkte mee. In Barger Oosterveld werd nipt met 3-2 verloren van SVBO.

In het paasweekend staat de thuiswedstrijd gepland tegen Be Quick 1887, aanvang is om 14.30 uur.