Belangrijke overwinning voor Sleen 1 (za) op hekkensluiter SVBS ‘77

Sleen 1 (za) heeft de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter SVBS '77 uit Belt Schutsloot gewonnen met 4-1. Een must want ook directe concurrent Haulerwijkse Boys pakte drie punten. Aanvoerder Jaldert Hordijk nam drie van de vier Slener goals voor zijn rekening.

Sleen begon voortvarend aan het duel en was gelijk in de eerste minuten gevaarlijke voor de goal van SVBS '77. In de derde minuut verdween een kopbal van Bart Haan naast de goal en een minuut later werd op aangeven van dezelfde Haan vlak voor het doel over geschoten.  Na  aandringen van Sleen in de begin minuten was het SVBS dat in de 18e minuut de grootste kans uiteindelijk kreeg om de openingstreffer te maken.  Op de linkerzijkant was Sleen niet alert genoeg. Jan Filip Mooi Weer kon een bal net voor de zijlijn weghalen en ongehinderd de achterlijn op zoeken. Zijn voorzet werd door Jarno Klaver spijkerhard op de goal geschoten. Sander de Groot hield Sleen echter op de been met een uitstekende redding.

In de 38e minuut kwam Sleen op voorsprong uit een dood spelmoment. Ruud Anninga kreeg ruim buiten de zestien meter een overtreding mee. Jaldert Hordijk nam de vrije trap voor zijn rekening en streepte de bal via de onderkant van de lat achter doelman Xavier Huisman, 1-0.  Voor de rust volgde ook de tweede treffer. Bart Haan was driftig aan het storen in de verdediging van SVBS '77 die daardoor de bal niet goed in het spel konden brengen. Jaldert Hordijk kon overnemen en schoof de bal laag in de onderhoek binnen, 2-0.

Er werd gerust met een 2-0 voorsprong maar daar kon de ploeg niet mee achterover leunen. Binnen vier minuten na de pauze werd het 2-1 door een goal van Raymond de Jonge, hij werkte vanaf de linkerzijkant de bal in de touwen.  Het duurde tot de 60e minuut voordat Sleen de wedstrijd meer naar zich toehaalde. Bart Haan kon op de rechterkant diep weglopen op een heerlijke steekpass van Ronald Reinders. De voorzet werd tot twee keer op de keeper gewerkt door Ruud Anninga, Marco van de Kolk hield bij de rebound zijn hoofd er goed bij en plaatste de bal slim in de vrije hoek, 3-1.
Sleen kon naar hartenlust aanvallen, in de 68e minuut stond Jelle Kerkdijk aan de basis van de 4-1. Hij kwam met een lange rush door op de rechterzijkant. Zijn voorzet kwam via een verdediger voor de voeten van Jaldert Hordijk. Die moest er nog even voor knokken om tot een goed schot te komen. Hij slaagde en werkte met genoegen zijn derde treffer in de touwen, 4-1.Een kwartier voor tijd had de ingevallen Tom ter Avest bijna vrij doorgang naar het doel, een lange bal die tot twee keer toe werd doorgekopt kwam voor zijn voeten. De run richting het doel werd gestopt door een overtreding op de hoek van het strafschopgebied. De vrije bal die genomen werd door Marco van der Kolk verdween over het doel.

Het laatste kwartier voetbalde Sleen niet georganiseerd meer uit, de ploeg kreeg wel veel kansen maar liet daarentegen SVBS meerdere keren vrij voor het doel van Sander de Groot komen.  Jeffrey van de Belt kwam alleen voor de keeper en knalde over en Arne de Jonge werkte naast. In de laatste tien minuten kwamen meerdere spelers van Sleen goed voor de goal, Ruud Anninga pegelde, na wegdraaien met de bal achter zijn standbeen langs, op de lat. In tweede instantie reageerde Marco van der Kolk maar de schermutseling voor het doel werd niet omgezet in een goal. De eindstand van 4-1 kon na negentig minuten ingevoerd worden op het digitale wedstrijd formulier.

Een belangrijke overwinning voor Sleen en een mooi revanche op de uitwedstrijd die voor de winterstop met 5-3 werd verloren. De ploeg blijft hiermee in beeld voor de promotie degradatie wedstrijden. Haulerwijkse Boys won ook en het verschil is dus niet veranderd en blijft vier punten.

Op 12 april speelt Sleen 1 (za) de uitwedstrijd tegen Mussel, aanvang is om 14.30 uur.