Sleen 1 (za) kan voorsprong niet vasthouden tegen SVBO

Sleen 1 (za) heeft afgelopen zaterdag een punt meegenomen uit Barger Oosterveld. De wedstrijd tegen SVBO eindigde in 3-3. De rood witten speelden een uitstekende eerste helft en stonden in de rust op een 2-0 voorsprong. Na de pauze kwam SVBO sterker uit de kleedkamer en werd de achterstand omgebogen tot een gelijkspel.

Sleen 1 (za) heeft afgelopen zaterdag een punt meegenomen uit Barger Oosterveld. De wedstrijd tegen SVBO eindigde in 3-3.  De rood witten speelden een uitstekende eerste helft en stonden in de rust op een 2-0 voorsprong. Na de pauze kwam SVBO sterker uit de kleedkamer en werd de achterstand omgebogen tot een gelijkspel.

A-speler Jordy Darneviel was deze middag aangesloten bij de selectie van trainer Johan Knol.

Domper op deze wedstrijd was het uitvallen van Sander Guchelaar die vermoedelijk een zware knieblessure aan het treffen overhoud.

De eerste helft was duidelijk voor Sleen, de keren dat SVBO eruit kwam werd het gevaarlijk met corners en vrije ballen. In de 7e minuut kreeg Sleen een indirecte vrije bal vlak voor het doel van de geel zwarten. Sluitpost Mark Bruinewoud had een terugspeelbal met de hand gestopt. Zoals veel van deze vrije ballen belanden ze vaak in een muur van mensen, zo ook deze keer, in tweede instantie schoot Jordy Darneviel de bal over het doel.

Na ruim tien minuten spelen werd Sander Guchelaar in kansrijke positie onderuitgehaald in de verdediging van SVBO. De vrije bal die hij zelf nam verdween over het doel. Een paar minuten later werd de bal door scheidsrechter Roesink uit Meppel op de stip gelegd. Ruud Anninga die wilde aansluiten in de aanval werd vastgehouden binnen de zestien meter. De anders zo trefzekere Marco van der Kolk verzilverde de kans dit keer niet en de bal werd een prooi voor Mark Bruinewoud.

In de 17e minuut stond Marco mede aan de basis van de 0-1, hij leidde een aanval in vanuit het middenveld. Sander Guchelaar werd op de linkerkant betrokken en zijn schitterende voorzet werd door Jordy Darneviel feilloos binnengeschoten, 0-1. Een verdiende voorsprong die een aantal momenten later gemakkelijk groter gemaakt kon worden. Sleen stond lekker te voetballen, veel balbezit en het zat er lekker fel op

In de 20e minuut kon een solo actie van Ruud Anninga aan de linkerkant bijna tot doelpunt gepromoveerd worden, met een mooie kapbeweging ontdeed hij zich van zijn verdediger en gaf een hoge voorzet. Jordy Darneviel nam de bal bij de tweede paal in één keer op de schoen. Het schot kwam weer terug het veld in en in tweede instantie was het Jaldert Hordijk die over schoot.  Een minuut later was Sander Guchelaar dichtbij een doelpunt, hij was de keeper al voorbij maar werd te ver naar buitengedrongen waardoor de aanval dood liep. Guchelaar schoot kort na deze actie een corner bijna in één keer binnen. Bruinewoud was goed op zijn hoede en hield het doel van SVBO dit keer schoon.

Na deze aanvallen kwam Sleen wat meer onder druk, tot dan toe was de thuisclub er maar sporadisch uitgekomen. Het bleef vooralsnog bij afstandsschoten die niet helemaal de goede koers hadden. In de 29e minuut breidde Sleen de voorsprong uit. Jordy Darneviel die normaal gesproken als laatste man opereert deed het uitstekend op de rechtshalf positie. Dit keer kwam zijn schot richting de doelmond bij Ruud Anninga. Die tikte kort breed op Marco van der Kolk die trefzeker uithaalde en Bruinewoud kansloos liet.

SVBO kreeg kort na de goal mogelijkheden door een drietal corners die het kreeg. Bij één daarvan redde Tom Koopman de bal nog net voor de doellijn en was het alle zeilen bijzetten. Tussendoor had Jelle Kerkdijk een mooie rush over de linkerkant, passeerde de back en gaf met de buitenkant van de voet voor. Het vervolg deed wat afbreuk aan de actie want de veelbelovende aanval werd niet goed afgewerkt.  Hierna was het weer de beurt aan SVBO. Sander de Groot redde op een schot van Noel den Heijer.  Kort er op kreeg het opnieuw een goede schietkans toen een bal vanaf de achterlijn niet goed werd weggewerkt en tegen een aanvaller werd opgeschoten.

Er werd met een 0-2 stand gerust. Na de thee creëerden beide teams direct weer goede kansen. Sander de Groot trad meerdere malen reddend op voor Sleen. In de 48e minuut ontdeed Sander Guchelaar zich van zijn verdediger en kon de zestien meter binnendringen. Zijn uithaal werd door de keeper onschadelijk gemaakt.

In de 55e minuut maakte SVBO de aansluitingstreffer uit een strafschop. Een botsing tussen Noel den Heijer en Kevin Buiter werd gezien als een overtreding. De bal ging op de stip en werd onhoudbaar ingeschoten door Paul Heijne, 1-2. Niet lang daarna maakte SVBO ook de gelijkmaker. Een diep pass van Rik Haitel werd schitterend in het doel verlengd door Sonny Koops.

Met nog ruim een kwartier op de klok leek Sleen de wedstrijd weer naar zich toe te halen, een vrije bal vanaf links belandde  bij Marco van der Kolk die tegendraads binnenkopte en de keeper als aan de grond genageld liet staan, 2-3. Die stand hield Sleen niet lang vast, binnen een drietal minuten scoorden de Barger Oostervelders uit een vrije bal. In eerste instantie werd die gestopt maar de losgelaten bal was een buit voor Noël den Heijer die 3-3 binnen poeierde.

De laatste fase van de wedstrijd werd overschaduwd door het uitvallen van Sander Guchelaar. Bij het wegschieten van de bal liep hij een zware knieblessure op. Het is nog even afwachten wat er precies aan de hand is maar alle signalen beloven niet veel goeds.

Beide ploegen konden na de reguliere speeltijd de kleedkamer opzoeken met een 3-3 gelijkspel. Sleen probeert de twaalfde positie veilig te stellen zodat rechtstreekse degradatie wordt ontlopen. In die strijd is het een punt verder uitgelopen op Haulerwijkse Boys dat met 3-0 van Helpman verloor.

Volgende week is een vrij weekend, op 5 april staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen SVBS '77 op het programma. Aanvang is zoals altijd op 14.30 uur.