Sleen (zon) pakt belangrijke punten

Sleen won zondagmiddag zwaarbevochten maar verdiend de uitwedstrijd van Wildervank. Met name de eerste helft had Sleen enkele goede kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar het scoorde uiteindelijk pas vlak voor het eindsignaal de 0-1 via Derek Slot.

Sleen won zondagmiddag zwaarbevochten maar verdiend de uitwedstrijd van Wildervank. Met name de eerste helft had Sleen enkele goede kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar het scoorde uiteindelijk pas vlak voor het eindsignaal de 0-1 via Derek Slot.

Beide ploegen wilde winnen vandaag in de beginfase golfde de wedstrijd op neer. Wouter Eiting kreeg een kans, maar keeper Bakker redde. Dit was niet zijn laatste redding vandaag. Wildervank kwam ook enkele malen door, maar was onnauwkeurig in de eind pass. Een kopbal richting de kruising van Sleen speler Ruinemans werd opnieuw door Bakker gekeerd.  Pelle Bos kreeg een kans nadat hij drie man uitspeelde, maar keeper Bakker was paraat. Derek Slot brak ook door echter zijn schot ging rakelings voorlangs. De grootste kans voor Sleen was voor Sjaak Wiegers, na een fantastische aanval en dito voorzet van Patrick Wisman kopte hij rakelings naast. Een paar minuten later kreeg ook Wildervank een grote kans om de score te openen. Peter Mans brak door legde de bal panklaar, maar de rechtsbuiten van Wildervank schoot hem rakelings langs de paal.

De tweede helft was minder interessant, maar niet minder spannend. Beide ploegen speelden meer om niet te verliezen en zo leek het 0-0 te worden, maar dat werd het niet. De eerste twintig minuten waren er nauwelijks kansen te noteren. Totdat Patrick Wisman, Pelle Bos diep stuurde en Bos met bal en al getorpedeerd werd. De scheids wees naar de stip en daar was Wildervank het niet mee eens. De penalty werd echter slecht ingesloten door Derek Slot en gepareerd door keeper Bakker. Toen Pelle Bos even later nu een 100% penalty had moeten hebben liet de scheidsrechter doorspelen. Dit deed hij niet toen Mulder van Wildervank zo kon doorlopen richting het doel van Sleen. De scheidsrechter floot voor een harde overtreding van Willem Hegen en zo ging de kans verloren, terwijl de voordeelregel had toegepast moeten worden. Even later brak Wildervank weer door en kon Hegen nu net met zijn teen de kans voorkomen. Zo leek het een 0-0 wedstrijd te worden. Maar toen Gert Jan Cremers met een mooie bal Pelle Bos bediende en Bos de bal verlengde kon keeper Bakker nog net redden. De rebound leek door Derek Slot ingeschoten te worden, maar de bal werd van de lijn gered. In tweede instantie kon Slot alsnog de bal binnen koppen en zijn gemiste penalty ongedaan maken. Wildervank speelde alles af niets en kreeg nog tweede goede kansen. De eerste werd van de lijn gehaald door Ruinemans en de tweede werd afgevlagd voor buiten spel. Pelle Bos werd ook nog terug gefloten op randje buitenspel, toen hij zo door kon lopen.

Sleen pakte drie belangrijke punten en kan zich wat rustiger voorbereiden op de thuiswedstrijd tegen Raptim over twee weken. Beide ploegen hebben 28 punten, maar Raptim heeft een net iets beter doelsaldo van +35.