Koploper Veenhuizen wint met 5-1 van Sleen 1 (za)

Sleen 1 (za) heeft de eerste wedstrijd van 2014 tegen koploper Veenhuizen met een 5-1 verlies afgesloten. Op sportpark "Achter de Molen" waren vooral de eerste minuten van beide helften beslissend.

Sleen 1 (za) heeft de eerste wedstrijd van 2014 tegen koploper Veenhuizen met een 5-1 verlies afgesloten. Op sportpark "Achter de Molen" waren vooral de eerste minuten van beide helften beslissend. Na een 2-0 ruststand eindigde het treffen in 5-1, Tom ter Avest maakte in de voorlaatste minuut de Slener treffer.

De selectie van Sleen was op een aantal punten gewijzigd, wegens een blessure van keeper Maarten Keuper was Hendrik Norder opgeroepen om het doel te verdedigen. Doordat de A's en B's vrij waren konden er vier jeugdspelers aan de selectie worden toegevoegd. Rick ter Avest, Robbert Groothuis, Jordy Darneviel en Tom ter Avest maakten hun opwachting in het eerste competitieduel na de winterstop.

In Veenhuizen begon het duel met een minuut stilte. Op 12 januari was de heer Jo Brons overleden. Hij was erelid van de thuisploeg, medeoprichter van de club en bondsridder van de KNVB. De ploeg speelde met rouwbanden om.
Zo reis je af naar Veenhuizen en hoop je met de ploeg een mooie middag te hebben, en zo zijn in drie minuten tijd al die positieve gedachten compleet door elkaar gehusseld. Veenhuizen had maar heel kort nodig om twee keer het net te vinden. Démos Maat schoof een teruggetrokken bal van de linkerzijkant in de tweede minuut koeltjes over de doellijn. Even later was het Albertjan Moes die op de rechterzijkant een hoge voorzet kon geven op Michiel Hoving. De ontvanger werkte de bal feilloos in de touwen.

In de beginfase acteerde Veenhuizen erg sterk maar kreeg daar ook min of meer de ruimte voor. In de loop van de eerste helft kantelde dat en speelde Sleen hoofdzakelijk op de helft van de tegenstander. Dit resulteerde in meerdere kansen, in de 23e minuut was Jaldert Hordijk in de gelegenheid om af te werken op de goal en drie minuten later stond Ruud Anninga alleen voor de keeper op aangeven van Jaldert. In de 34e minuut had Ruud opnieuw een goede mogelijkheid na een breedtepass van Rick ter Avest. Het aanvallend overwicht werd niet beloond met doelpunten.

De tweede helft maakte Sleen wederom een valse start, Veenhuizen had een kwartier nodig om de voorsprong te vergroten naar maar liefst 5-0. Saidou Diallo, Albertjan Moes en Michiel Hoving waren de schutters. De wedstrijd was toen min of meer gespeeld, Veenhuizen haalde een kwartier voor tijd nog een bal van de doellijn. Drie minuten later was het Niels Slob die de voorsprong kon vergroten maar hij kwam niet verder dan een bal op de lat.

In de slotfase maakte Tom ter Avest zijn opwachting in het veld. Hij maakte twee minuten voor tijd de enige Slener treffer. Zijn schot ging via een verdediger over doelman Mark Tip waardoor de eindstand op 5-1 bleef steken.

Volgende week volgt de thuiswedstrijd tegen de Griffioen uit Oosterwolde, aanvang van dit duel is om 14.30 uur.