Sleen (zo) wint nip van CEC

In het degradatieduel Sleen – CEC zondagmiddag stonden drie belangrijke punten op het spel. Diegene die won kreeg wat aansluiting bij de middenmoot en de verliezer bleef onderin.

In het degradatieduel Sleen – CEC zondagmiddag stonden drie belangrijke punten op het spel. Diegene die won kreeg wat aansluiting bij de middenmoot en de verliezer bleef onderin. Uiteindelijk won Sleen verdiend met 2-1 op basis van de gecreëerde kansen, maar makkelijk ging het allerminst. Sleen had het geluk dat CEC ook niet bij machte was het spel te maken.

Sleen begon dramatisch de eerste 20 minuten en grossierde in balverlies. Daarnaast wist het zich ook geen raad met lopende mensen van CEC. Een afstandsschot van Pruim was een prooi voor keeper Ludwig. Sleen werd nog gevaarlijk via een kopbal uit een corner. CEC kwam uiteindelijk dik verdiend op 0-1. Na het zoveelste balverlies van Jasper Ruinemans, kon de tegenaanval nog gestopt worden middels een overtreding. Echter, deze vrije bal op zo’n 25 meter werd door een sterk spelende Tom Rengers binnengeschoten, waarbij keeper Ludwig zich verkeek op de bal. CEC kwam nog enkele malen gevaarlijk door, maar echte kansen kreeg het niet. Naarmate de 1e helft vorderde kwam Sleen iets beter in haar spel. Derek Slot brak door, passeerde drie man en werd in de zestien hard getackeld. Een rode kaart was op zijn plaats maar de scheidsrechter hield de kaarten op zak. Sjaak Wiegers miste deze penalty want Springer kon hem met de hand stoppen en in de rebound kreeg ook Pelle Bos de bal er niet in. Sleen kreeg nog één grote kans voor de rust. Na een mooie actie van Pelle Bos schoot hij hard voor, maar Derek Slot kon hem bij de 1e paal niet tot doelpunt promoveren.

De tweede helft zette Sleen wat dieper druk, waardoor de middenvelders zich meer in het aanvalsspel konden betrekken. De eerste kans was voor Esra Philips. Na terugleggen schoot hij rakelings naast. CEC bleef gevaarlijk met hun snelle mensen, maar daar ontbrak het ook aan nauwkeurigheid. Uiteindelijk kwam Sleen terecht op 1-1. Een mooie vrije bal van Koen Feijen werd door Sjaak Wiegers snoeihard met een volley binnengeschoten. Even later een knappe lange bal van Gertjan Cremers waarbij Sjaak Wiegers één op één kwam, maar ook werd gevloerd. Weer een penalty voor Sleen en nu was het Derek Slot die de bal opeiste en wel binnenschoot. Hierna probeerde CEC Sleen terug te drukken om de 2-2 te maken. Twee keer kwamen ze richting Ludwig maar die hield zijn doel schoon. Ook werd een kopbal uit een corner nog van de lijn gehaald. Sleen kreeg ruimte om 3-1 te maken maar ook dit lukte niet. Na 13 minuten blessuretijd vond de scheidsrechter het ook mooi geweest en was het Sleen wat de punten in huis hield.

Niet een wedstrijd om over naar huis te schrijven, maar een hard werkend Sleen kon de drie punten goed gebruiken. Echter, zal het spel van de Sleners de komende weken wel beter moeten. Volgende week de uitwedstrijd tegen Ter Apel.