Nationale titel voor judoka Lois Klein (14)

Judoka Lois Klein uit Noord-Sleen leverde zaterdag een geweldige prestatie door Nederlands kampioen te worden. De 14-jarige judoka van de vereniging Vos uit Klazienaveen behaalde deze titel door tijdens het NK judo tot 18 jaar in Tilburg alle wedstrijden overtuigend te winnen.

Lois won met een half punt van Nicole Sukandar uit Grootebroek, net zoals van Nyssa Supusepa uit Zaandam. In de finale tegen Van Poelgeest uit Zoetermeer wist ze met een vol punt te winnen.

Lois Klein uit Noord-Sleen behaalt de eerste prijs en is kampioen

De jonge judoka behaalt de laatste tijd veel overwinningen op toptoernooien. Zij won bijvoorbeeld in januari nog het sterk bezette Open Dutch Espoir toernooi in Eindhoven welke ook een meetmoment was voor de Judo Bond. Vermeldenswaardig is ook dat zij zaterdag in Roden in haar eigenlijke leeftijdsklasse tot 15 jaar mag uitkomen tijdens het Noordelijk kampioenschap, tevens een kwalificatie voor deelname aan het NK.