Sleen 1 verliest met tien man van Smilde '94

Het eerste elftal van Sleen zaterdag heeft in en tegen Smilde met 2-0 verloren. De tweede gele kaart voor Kevin Buiter in de eerste helft was een beslissend moment in de wedstrijd. Himen Mohammad scoorde twee maal voor de thuisclub.

Na twee zware tegenstanders stond er een gelijkwaardige opponent op het programma. Smilde ’94 had na drie gespeelde wedstrijden net als Sleen nog nul punten. De eerste helft kon trainer Johan Knol niet tevreden zijn over het vertoonde spel van zijn ploeg. De mannen konden er maar moeilijk uitkomen en op alle linies was het een aaneenschakeling van foute passes. Er was gebrek aan concentratie waardoor de ballen regelmatig werden onderschept en niet aankwamen. De hele eerste helft bleef er veel onrust in het spel en kwam Sleen vaak onder druk te staan. De cornerverhouding alleen al was veelzeggend.

Een goal voor de thuisclub kwam dan ook niet helemaal uit de lucht vallen. In de 27e minuut plukte de uitblinkende Himen Mohammad een diepgegeven bal uit de lucht en zocht linea recta het doel op. Zijn schuiver in de verre hoek was voor de keeper niet meer te pakken; 1-0.

In de laatste vijf minuten kwam Sleen er slecht vanaf bij een paar cruciale momenten. Ruud Anninga kwam fraai door over de linkerkant en gaf voor op de mee opgekomen Rick ter Avest. Doelman Johnny Vos was al bijna in een kansloze positie gebracht door ter Avest maar de goalie wist de ingeschoten bal alsnog knap uit het doel te werken.

In de 45e minuut ging Kevin Buiter de mist in en liep, door praten, dom tegen zijn tweede gele kaart op. Scheidsrechter Hofstede had  duidelijk niet in de gaten dat dit Buiters tweede was, hij toonde geel maar liet daarop rood achterwege. Buiter smeet vervolgens de bal weg richting de scheidsrechter. Die reageerde daarop met direct rood waardoor de verdediger zijn portemonnee  kan trekken voor twee keer geel en nog eens direct rood daarboven op. Of dit bestaande regels zijn binnen het voetbal valt te betwijfelen.

Vanuit de kleedkamer was het eerst Smilde dat met een paar kopballen dreigend was voor de goal. Een corner werd over gekopt en een voorzet van Ronald Bouw knikte Himen Mohammad naast het doel. Daarna pakte Sleen het met tien man uitstekend op. Smilde ’94 kwam volledig onder druk te staan en de kansen stapelden zich op. Sleen verzaakte om te scoren. Het doel van Vos bleef voor de aanvallers een onneembare vesting.

Acht minuten voor tijd werd het pleit beslecht en kwam de eindstand op het scorebord te staan. De leidsman trok zich niets aan van de Slener grensrechter zodat Himen Mohammad kon vertrekken om de 2-0 binnen te schieten.

Sleen staat na drie wedstrijden onderaan de ranglijst. Borger en Wolvega waren terechte nederlagen, tegen Smilde ’94 heeft de ploeg zichzelf zwaar tekort gedaan.

Volgende week zaterdag staat om 14.30 uur de thuiswedstrijd tegen Hoogeveen op het programma.