Sleen delft onderspit tegen effectief Wolvega

De eerste thuiswedstrijd in de competitie heeft Sleen 1 (zat) geen punten kunnen bemachtigen. Tegen Fc Wolvega stond het in de rust 0-2. De Friezen bouwden de voorsprong vlak na de pauze uit naar 0-4. Sander de Groot maakte uit een strafschop de enige treffer voor Sleen. Eindstand 1-4.

Fc Wolvega was de competitie goed begonnen met een klinkende 5-0 overwinning tegen Sc. Angelslo. Sleen dat de vorige week met 7-2 van de mat was gespeeld door Borger kon zich opnieuw op gaan maken voor een sterke tegenstander.

De thuisclub begon voortvarend aan de wedstrijd en kwam meerdere keren kansrijk voor de goal. In de 4e minuut loste Rick ter Avest het eerste schot op het doel van Tommy van Nieuwkoop. Tussen twee man in nam hij een diep gegeven pass van Jaldert Hordijk handig aan maar schoot de bal langs de paal.

Ruud Anninga was een paar minuten later dreigend het strafschop gebied binnengedrongen en de aanval oogde veelbelovend. Zijn schot op het doel werd door een verdediger corner geblokt. Net voor het kwartier spelen kwam Ruud opnieuw in een goede uitgangspositie. Na een combinatie tussen Robbert Groothuis en Jaldert Hordijk op het middenveld werd Ruud aangespeeld in de punt. Een dot van een kans die met een veel te zacht balletje op de keeper om zeep werd geholpen.

Fc Wolvega liet Sleen in de 18e minuut een staaltje van effectiviteit zien. De ploeg die nog niet veel in het spel voorkwam strafte een verdedigingsfout op de zijkant genadeloos af. Gino Tromp kon op de vleugel vrij doorlopen en een voorzet afleveren richting de tweede paal. Voor Sander Stroop was het enkel nog de voet er tegen aan zetten om de bal het net in te drukken, 0-1. De voorsprong werd in de 32e minuut uitgebreid. David Deems schoot in de zestien meter een Sleen speler tegen de hand. Scheidsrechter Louwes uit Zwartemeer wilde niets van een strafschop weten en gaf een hoekschop. Ingmar Kemper kopte uit de hoge corner alsnog de 2-0 binnen.

Koud uit de kleedkamer liet Sleen de gasten nog verder uitlopen. Joris Kramer kreeg vlak voor de goal meerdere kansen om af te vuren. Zijn schoten werden aanvankelijk geblokt, toch lukte het hem de bal tussen de verdedigers door te schuiven en zijn goaltje mee te pikken, 0-3. Het eerste kwartier na rust kon Sleen moeilijk onder de druk uitkomen. David Deems kreeg een opgelegde kans toen hij na slecht uitverdedigen in balbezit kwam. Bij het afwerken kreeg hij de bal verkeerd op de voet en deze verdween ruimschoots naast.

Tom Koopman had in de 58e minuut de 1-3 op zijn schoen. Jaldert Hordijk won een één op één duel in de voorhoede waarop Tom Koopman kon overnemen. Zijn inzet strandde op doelman van Nieuwkoop. Twee minuten na deze kans van Sleen vergrootte David Deems de voorsprong. Een kopbal in de verre hoek was onbereikbaar voor keeper Lars Blaak en eindigde in de touwen, 0-4.

Ondanks de achterstand bleef Sleen goed doorvoetballen en veroorzaakte met regelmaat grote paniek in de achterhoede van Fc Wolvega. In de 62e minuut kreeg Kevin Buiter een uitgelezen mogelijkheid de bal in het net te werken, dit na voorwerk van Marco van der Kolk. In de 70e minuut moesten de Friezen aan de noodrem trekken toen Jordy Darneviel over de linkerkant met een rush naar voren stormde. Net binnen het strafschop gebied werd hij onderuitgehaald. Sander de Groot trad naar voren als de vaste penaltynemer. Van Nieuwkoop kon de hard ingeschoten strafschop nog beroeren maar het was wel raak, 1-4.

Sleen kwam met een sterk slotoffensief. Hoewel Dennis Schouwstra van de gasten een kwartier voor tijd uit het niets nog een afstandsschot op de lat poeierde . In de 80e minuut was het Marco van der Kolk die na een sterke solo van Rick ter Avest binnen het strafschop gebied in de gelegenheid werd gesteld om af te ronden. De bal verdween over de goal. In de slotminuten waren er opnieuw doelkansen voor Rick ter Avest. De sterk keepende van Nieuwkoop hield het doel verder schoon. Het laatste gevaar kwam van Tom ter Avest die zijn schot rakelings langs de verkeerde kant van de paal zag scheren.

Fc Wolvega was in deze wedstrijd zeer effectief in het afmaken van de kansen en strafte tevens elk foutje van Sleen onmiddellijk af. De score werd hiermee hoger dan het spelbeeld deed vermoeden.

Zaterdag 20 september speelt Sleen 1 (zat) een uitwedstrijd tegen Smilde '94 op sportpark 't kylot. Aanvang van dit duel is om 14.30 uur.