Sleen 1 (za) doet zichzelf te kort in nacompetitie

Het eerste elftal van de zaterdagafdeling moet in de nacompetitie twee wedstrijden spelen tegen VVSV '09 met als inzet behoud van de 4e klasse. Zaterdag was de eerste wedstrijd in Sleen. De Sleners gaven een 2-0 voorsprong uit handen.

Sleen 1 (za) heeft zichzelf te kort gedaan door thuis met 2-2 gelijk te spelen tegen VVSV '09. De fusieploeg van Zoutkamp en Ulrum zag kans om in het laatste kwartier een 2-0 achterstand om te buigen in 2-2.

Na een kwartier spelen was een actie van Ruud Anninga op de linkerkant de inleiding tot het eerste doelpunt van Sleen. Hij draaide handig bij zijn directe verdediger weg en trok de bal voor op Marco van der Kolk die gericht kon uithalen, 1-0.

In de 19e minuut had Melvin ter Veen de 2-0 er bijna inliggen, een doorgekopte bal vanuit een hoekschop werd verlengd in de doelmond. De kopbal van Melvin kletste op de tweede paal en ging er via de binnenkant weer uit. Aan de andere kant was het Alfred Venhuizen die af en toe de Slener defensie bestookte. In de 25e minuut pikte hij een diepe pass op die over de verdediging krulde en in zijn voeten belandde. Zijn afwerking werd door doelman Sander de Groot nog aangetikt en verdween naast de goal tot corner.
Sleen was sterker in de eerste helft maar verzaakte om dit uit te drukken in doelpunten. Een indraaier van Rick ter Avest die onderweg nog van richting veranderde werd door Martijn Wieringa tot hoekschop verwerkt. Enkele minuten voor de rust kwam Marco van der Kolk in goede gelegenheid om te schieten op aangeven van Jelle Kerkdijk . Hij tikte de bal net bij het doel langs.
Alfred Venhuizen van de gasten sloot het eerste deel af. Hij was in het strafschopgebied niet van de bal af te krijgen en schoot vanaf de zijkant hard voor de goal langs. De bal kwam op een Sleen verdediger waardoor de aanval verder dood liep.

Zo'n zes minuten na de thee kopte Vince van der Veen een vrije bal van Hans Steigstra naast de goal. Toch was het Sleen dat hoofdzakelijk de druk zette op een speelveld dat wel heel lang werd gehouden. Marco van der Kolk en Rick ter Avest konden goede schoten afleveren. De ballen waren niet moeilijk genoeg voor doelman Wieringa.

In de 64e minuut scoorde Sleen de tweede van de middag, gezien het spelbeeld zat die er ook aan te komen. Rick ter Avest kon ontsnappen doordat hij de bal mee kreeg via een kluts met zijn  tegenstander.  Alleen voor het doel schoof hij de bal kalm bij de keeper langs. Alfred Venhuizen had vlak na de aftrap een vrij veld toen hij ongedekt werd aangespeeld. Hij miste de rust om het goed af te maken en schoot naast.
Sleen kreeg mogelijkheden om het eerste duel in de nacompetitie volledig naar zich toe te trekken. Op de beslissende momenten werd er echter verzaakt om het overtal in de aanval met goed samenspel uit te buiten.  In het laatste deel van de wedstrijd kwam Sleen er maar sporadisch meer uit en ontstonden er kansen voor VVSV '09. In de 76e minuut vuurde Marco Dijkstra over, de verdediging van Sleen was hem op dat moment even helemaal kwijt.

Vier minuten voor tijd drukten de bezoekers hun strijd uit in een doelpunt. Een afstandsschot van Martin Meijer  werd door Sander de Groot tegen de binnenkant van de paal getikt en kwam voor de doellijn langs bij Vince van der Veen die de 2-1 voor zijn rekening nam.  In de slotminuut viel ook de tweede treffer. Uit een hoekschop was het Rienk Venhuizen die zijn poging via een aantal Sleen spelers het doel in zag stuiteren. De stand was hiermee in evenwicht gekomen, 2-2.

Sleen had deze wedstrijd er meer moeten uithalen en ging met een stevige kater van het veld. Volgende week zal het in Ulrum nog een hele klus worden om de zaken recht te zetten. Op sportpark "De Kley" valt dan de beslissing, aanvang is om 14:30 uur.