Sleen (zon) verliest nipt van Musselkanaal

Door een 2-1 nederlaag tegen Musselkanaal is het eerste elftal (zondag) nog niet helemaal veilig voor klassebehoud. Met nog drie wedstrijden te gaan, is nog van alles mogelijk in de de derde klasse D.

Sleen kon zondagmiddag de 1-0 voorsprong waarmee het de rust in ging niet vasthouden. Musselkanaal wist de stand om te buigen naar een 2-1 voorsprong. Dit alles in een wedstrijd die geen winnaar verdiende.

Musselkanaal begon opportunistisch aan de wedstrijd, maar de eerste kans was voor Sleen. Jasper Ruinemans volleerde uit een vrije bal richting doel, maar keeper Aalbes bokste de bal weg. Musselkanaal had de eerste 20 minuten het betere van het spel en Rick Berends kon tot twee keer toe net niet bij een voorzet. Uitgespeelde kansen bleven daarna uit. Sleen kreeg daarna via een kopbal van Jasper Klasen een kans, maar de keeper redde net. Sleen kwam op een voorsprong via een penalty. Na een mooie aanval via Goeree, Slot en Bos werd laatstgenoemde onderuit gehaald. Bert Wolken wist wel raad met de strafschop. Vlak voor rust kreeg Pelle Bos de kans op 2-0. Hayri Heling stuurde hem met een mooie bal diep, maar Bos schoot de bal op de keeper.

Na rust kwam Musselkanaal snel op 1-1. Rick Berends werd achter op de hakken getrapt en ook nu wees de scheidsrechter naar de stip. Teuben schoot ook raak. Musselkanaal bleef gevaarlijk via de snelle spelers aan de buitenkant, maar creƫerde niet echt uitgespeelde kansen. Toch kwam het op 2-1. Een breedte bal werd door Ruinemans bijna in eigen doel geschoten, maar de paal redde. Voor Rick Berends was het daarna een koud kunstje om de bal in het lege doel te schieten. Sleen kreeg nog een kans op 2-2: Derek Slot gaf aan de rechterkant een voorzet, maar Goeree en Bos kregen de bal er niet in.

Deze uitslag maakt dat Sleen nog steeds niet helemaal veilig is. Musselkanaal kan zich nog plaatsen voor de nacompetitie voor promotie. Sleen speelt volgende week thuis tegen Stadskanaal, waar Sleen zich definitief kan veilig spelen.