Sleen (zon) en Zwartemeerse Boys in evenwicht

Sleen had thuis zondag een mooie stap kunnen zetten om zich te handhaven. Het werd echter 2-2 en de ploegen onderin wonnen ook en zo schoof het nog verder in elkaar in de 3e klasse D. Het zal de komende weken nog alle kanten op kunnen en het is voor Sleen zaak punten te pakken.

Sleen en Zwartemeerse Boys maakten er een leuk schouwspel van. Niet dat het voetbal goed was, maar er was veel strijd en ook waren er kansen over en weer. De eerste 20 minuten waren duidelijk voor de gasten. Pelle Bos had nog een goeie actie, maar zijn schot smoorde. De Boys kwamen daarna op 0-1. Na balverlies achterin bij Ruinemans, kon Arling zo doorlopen en ook nog vanaf de achterlijn keeper Kloppenburg in de korte hoek passeren. De Boys waren hierna enkele malen gevaarlijk via standaardsituaties. Een kopbal van Kiers werd van de lijn gehaald door Jasper Klasen. Nog enkele scrimmages en schoten, maar het bleef 0-1. Sleen vocht zich langzamerhand wat meer in de wedstrijd. Pelle Bos had een penalty moeten hebben maar de scheidsrechter gaf een vrije bal buiten de zestien, maar even later legde hij hem alsnog op de stip en was het Derek Slot die de 1-1 binnenschoot. Een kopbal van Mulderij werd fantastisch gepakt door Kloppenburg. Beide teams leken zich met de 1-1 stand te berusten, maar Zwartemeerse Boys scoorde alsnog uit een standaardsituatie waar Tom van Elteren uiteindelijk binnen schoot. Even later moest Gert Jan Cremers met zijn tweede gele kaart ook nog van het veld vertrekken en leek het een lastige middag voor Sleen te worden.

De tweede helft was Sleen met een man minder echter heer en meester en creëerde het tal van goede kansen, maar kwam het niet verder dan 2-2. Binnen een paar minuten een goede bal van Hayri Heling en leek Pelle Bos de 2-2 te scoren, maar schoot op de voeten van Klohne. Hierna kreeg Heling zelf een kans maar zijn bal bij de tweede paal werd van de lijn gehaald. Sleen werd nu ook enkele malen achter elkaar gevaarlijk via standaardsituaties van Koen Feijen. Eerst liepen enkele Sleners elkaar in de weg toen ze geheel vrij stonden. Uit een corner een knappe bal van Pelle Bos die van de lijn gehaald werd en ook uit een corner werd een bal van Ruinemans van de lijn gehaald. Zwartemeerse Boys wist zich geen raad met een man meer. Het werd nog enkele malen gevaarlijk via Arling maar het was Sleen die de lakens uit deelde. Klohne pikte nog een vrije bal van Feijen uit de kruising. Tussendoor had Sleen ook nog een paar penalty’s kunnen krijgen na hands ballen en Derek Slot die gevloerd werd, want de Boys moesten alle zeilen bijzetten. Uiteindelijk viel de 2-2 toch uit een penalty nadat een schot van Eiting door de laatste man van de lijn geslagen werd. Rood voor hem en Slot maakte zijn tweede doelpunt van de middag. Pelle Bos had nog een fantastische actie, maar zijn schot werd uit de kruising getikt.

De eerste helft waren de Boys beter en de tweede helft Sleen en zo stond er een terecht 2-2 op het bord, al kreeg Sleen in de tweede helft toch heel wat kansen om alsnog aan het langste eind te trekken.