Sleen 1 (za) pakt verdiend de punten tegen De Griffioen

Sleen 1 (za) heeft de tweede competitiewedstrijd in 2014 uitstekend afgesloten. Op de thuisbasis werd er zaterdagmiddag met 4-3 gewonnen van De Griffioen uit Oosterwolde. Na een 1-1 ruststand was het Sleen dat zich in de tweede helft als overwinnaar ontpopte.

Sleen 1 (za) heeft de tweede competitiewedstrijd in 2014 uitstekend afgesloten. Op de thuisbasis werd er zaterdagmiddag met 4-3 gewonnen van De Griffioen uit Oosterwolde. Na een 1-1 ruststand was het Sleen dat zich in de tweede helft als overwinnaar ontpopte. Ruud Anninga (12e en 82e ), Marco van der Kolk (60e) en Sander Guchelaar (75e) namen de doelpunten voor hun rekening en daar zaten een paar hele fraaie tussen.

Er kon zaterdag opnieuw een beroep gedaan worden op een viertal jeugdspelers, de broers ter Avest, Rick en Tom, Robbert Groothuis en Jordy Darneviel waren opgetrommeld om de gelederen te komen versterken. Tweede elftal speler Hendrik Norder verdedigde voor de tweede keer het Slener doel en verving daarmee de geblesseerde Maarten Keuper.

Sleen kwam in de eerste helft goed uit de startblokken. In de twaalfde minuut werd na een prachtig opgezette aanval de voorspong ingeluid. Sander Guchelaar en Rick ter Avest combineerden met succes over de linkervleugel en de voorzet van Guchelaar werd door Ruud Anninga met een schuiver in het doel gewerkt, 1-0.
Het initiatief werd na deze goal helemaal uit handen gegeven. De Friezen konden het middenveld te gemakkelijk oversteken wat leidde tot meerdere gevaarlijk situaties voor de goal. Pieter Theelen kon na ruim een kwartier spelen erg simpel een bal aannemen binnen de zestien meter maar schoot voorlangs. Een minuut later was het al weer alle zeilen bijzetten. Hendrik Norder tikte een afstandschot van Youri Winters in een uiterste poging tot corner.

Het was voor Sleen lastig om de Griffioen van de goal te houden, in de 28e minuut was het dan ook niet zo verwonderlijk dat de gelijkmaker werd gemaakt. Op de rand van de zestien meter werd Pieter Theelen met een overtreding afgestopt. Martin Douwsma nam de vrije trap voor zijn rekening en schoot deze feilloos langs de muur binnen, 1-1. In de 39e minuut had zomaar hun tweede kunnen binnenvallen, Pieter Theelen had bij een voorzet helemaal het rijk alleen bij de tweede paal. Zijn inzet werd door de keeper onschadelijk gemaakt en verwerkt tot corner.

De tweede helft tapte Sleen duidelijk uit een ander vaatje, en had na de hervatting de druk er goed op staan. Keeper Anne Blomsma moest meerdere keren ingrijpen en wist het doel op de eerste pogingen schoon te houden.

In de 48e minuut verlengde Ruud Anninga met een halve omhaal op Sander Guchelaar die daarmee het doel kon opzoeken zijn schot verdween in handen van de keeper. Een minuut later was het Jaldert Hordijk die voor de keeper opdook en een voorzet van de linkerkant niet tot doelpunt kon promoveren. In de 51e minuut wist Ruud Anninga in de punt twee man bezig te houden en kon daarna de mee opkomende Sander Guchelaar bedienen maar opnieuw was het sluitpost Blomsma die de ploeg op de benen hield.

Na precies een uur spelen moest De Griffioen de noodrem gebruiken om de doorgebroken Sander Guchelaar van het doel te houden. Marco Minkes had geluk met scheidsrechter Hoorn die het voorval zonder kaarten afdeed en alleen een penalty toekende. Marco van der Kolk nam plaats achter de bal en zette de strafschop om in een doelpunt, 2-1.

Na de goal kwam Sleen opnieuw onder druk te staan, er volgden kansen voor de ploeg uit Oosterwolde. Vooralsnog werden die slecht ingeschoten, in de 66e minuut bracht de lat uitkomst op een schot van Simon Rumahloine. Een minuut later was het Martin Douwsma die Hendrik Norder reddend zag ingrijpen op zijn doelpoging.

Aan de andere kant was Rick ter Avest gevaarlijk voor het doel van de Griffioen, tussen een aantal verdedigers in wist hij fabelachtig de bal mee te krijgen. In de rush naar de goal kreeg hij nog teveel weerstand in het één op één duel waarop zijn schot min of meer smoorde. Een minuut later was het Martin Douwsma die de gelijkmaker produceerde voor de bezoekers. Vanaf de linkerflank schoot hij met een afstandschot via binnenkant paal raak, 2-2.

Het was niet de eerste keer in het seizoen dat Sleen een voorsprong in de tweede helft nog in rook op zag gaan. Er was nu dan ook weer een spannend slot in het vooruitzicht. Een kwartier voor tijd was het opnieuw de thuisclub dat het voortouw nam. Rick ter Avest ontdeed zich van zijn belagers aan de zijkant van het doelgebied. Via tussenstation Jaldert Hordijk werd er gelijk doorgetikt op de rechterkant waar Sander Guchelaar de heerlijke combinatie met een goal afrondde, 3-2.

Acht minuten voor tijd ging Lars Slob bij De Griffioen ongelukkig de fout in, achterin probeerde hij Ruud Anninga er uit te pingelen maar dat ging mis. Ruud ging er alleen met de bal vandoor en maakte met een geplaatst schot de 4-2.

Daarmee was de wedstrijd nog niet helemaal op slot gezet, vooral niet toen in de een-na-laatste minuut er een aansluitingstreffer werd gemaakt door Stefan Wagenaar. Ondanks weinig blessure gevallen trok scheidsrechter Hoorn veel extra tijd bij zodat de spanning er in de laatste minuten bijna vanaf droop. Bij het laatste fluitsignaal was de opluchting groot en kon de 4-3 overwinning terecht gevierd worden.

IJs en weder dienende speelt Sleen 1 (za) 1 februari thuis tegen Onstwedder Boys, aanvang van het duel is om 14.30 uur.