Sleen en Gieten in evenwicht

In deze wedstrijd stond er veel op het spel. Gieten kon bij winst aanhaken bij de top drie en Sleen hield bij winst koploper Asser Boys in het vizier. In een gelijk opgaand duel kwam er uiteindelijke een terechte puntendeling tussen de ploegen.

In de eerste helft probeerde Sleen het spel te maken, maar dat was haast onmogelijk op het halfbevroren veld in Gieten. In de eerste helft waren de meeste kansen voor Gieten. Tot twee keer toe ging een gevaarlijke kopbal uit een corner vlak naast. Op een mooi afstandsschot van Van de Boom moest keeper Ludwig gestrekt om de bal uit het doel te tikken. Uiteindelijk was de beste kans voor Sleen. Ruud Anninga kon bij de tweede paal inkoppen, maar hij vergat de bal naar de goal te drukken.

De tweede helft was Sleen in de eerste 20 minuten de betere ploeg en kwam uiteindelijk op voorsprong. Het werd vooral gevaarlijk via de linkerkant waar Ranil Briek met snelheid en gevaarlijke voorzetten voor dreiging zorgde. Eerst kwam een kopbal van Jager uit een vrije trap van Briek op de lat en tot twee keer toe kreeg Sleen de rebound er niet in. Even later was het uit een vrije trap van Briek, Anninga die de 0-1 binnenschoot. Sleen begon hierna ook beter te voetballen op het inmiddels steeds harder wordende veld.

Gieten kwam uiteindelijk op 1-1 nadat Wisman een voorzet van Gieten in eigen doel schoot. Hierna was Gieten nog een paar keer dreigend voor de goal bij Sleen maar er bleef een terechte 1-1 op het scorebord staan.

Volgende week wacht de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen SVV 04. Een mooie wedstrijd, om de tot nu toe geslaagde eerste seizoenshelft van Sleen, goed af te sluiten.