Sleen simpel langs Musselkanaal: 0-4

Waar de wedstrijden tussen Sleen en Musselkanaal vaak bekend staan om veel strijd en niet al te goed voetbal, was het zondagmiddag Sleen dat simpel de overwinning naar zich toe trok. Na een 0-1 ruststand liep Sleen verder uit naar 0-4.

Het eerste kwartier ging gelijk op, waar spits Berends van Musselkanaal bij de 1e paal een mogelijkheid kreeg om 1-0 op het scorebord te zetten. Dit was uiteindelijk ook de enige grote kans van Musselkanaal de gehele wedstrijd. Sleen kwam op 0-1 nadat Ruud Anninga een slap schot van Leon Berends onder controle wist te krijgen. Anninga schoot in de lange hoek op de paal maar Wouter Eiting was er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken. Na de 0-1 had Musselkanaal eigenlijk niks meer in te brengen. Sleen zette hoog druk en de vele lange ballen die daaruit voort kwamen wist de Slener defensie makkelijk te pareren. Voor rust kreeg Sleen al de mogelijkheden via Dekker(kopbal), Jager(afstandsschot) en Anninga (volley) om de score uit te breidden, maar het bleef 0-1.

Na rust probeerde Musselkanaal wat hoger druk te zetten, maar dat leverde niets op. Musselkanaal grossierde in balverlies en was niet bij machte om het Sleen moeilijk te maken. Nadat Marc Dekker met een fantastisch afstandsschot van 40 meter in de kruising  de 0-2 liet aan tekenen was de wedstrijd helemaal gespeeld. Sleen wist via meerdere vloeiende aanvallen nog genoeg kansen te creëren en liep uiteindelijk uit naar 0-4. De 0-3 kwam uit een combinatie via het middenveld terecht bij Jager die de 0-3 binnen schoot. Daarna was het opnieuw raak door een combinatie via het middenveld, die door Anninga uiteindelijk werd afgerond.

Sleen staat er mooi tussen in de top 5 van de 3e klasse C. Echter volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen SC Stadskanaal.

tekst: Jasper Ruinemans