Podiumplaats voor Bushbikers uit Sleen

Uitkomend in de categorie 'gemengd' nam team Bushbikers bestaande uit Barry Kroeze, Daan de Bruin, Detlev Riemer en Lianne Vredeveld afgelopen zaterdag deel aan de 8 van Appelscha, een 8 uur durende MTB wedstrijd waaraan zowel individueel als in teamverband deelgenomen kon worden.

Na het installeren van de teamtent kon het te rijden rondje worden verkend en bleek al snel dat met het uitzetten van een zeer technisch parcours het een zware wedstrijd zou worden.

Om 12.00 uur klonk het startschot, waarna 8 uur lang in estafettevorm rondjes van 8 kilometer werden afgelegd door de bossen van Appelscha. Door een enorme hoosbui in de namiddag stond het parcours en het middenterrein even helemaal blank en moesten alle zeilen bij worden gezet om de teamtenten op de grond te houden. Dit mocht voor alle deelnemers de pret niet drukken; er werd dapper door gestreden.

Rond de klok van 19.30 uur klonk voor alle deelnemende teams en solorijders de bel voor de laatste ronde, waarna team Bushbikers met een eerste plaats later op de avond werd gehuldigd.