Sleen zondag door in bekertoernooi

Het eerste elftal van Sleen zondag heeft zich zondagmiddag geplaatst voor de eerste knock-out ronde van het noordelijk districtsbekertoernooi. Sleen maakte er in het uitduel tegen Pesse een doelpuntenfestijn van: 0-8. Voor Sleen scoorden Ruud Anninga (3x), Derek Slot, Rick ter Avest, Raniel Briek, Marco van der Kolk en Arjan Goeree.

Sleen werd al vroeg in de wedstrijd in het zadel geholpen door Pesse. Na slecht uitverdedigen scoorde Derek Slot al in de tweede minuut van de wedstrijd de openingstreffer namens Sleen: 0-1. Daarna kwam Pesse meer in de wedstrijd, maar werd het alleen gevaarlijk uit standaardsituaties. Een vrije bal van Jeffry Brus werd geblokt door de muur van Sleen, terwijl een vrije bal van Poeste slechts een hoekschop opleverde. Ook uit die corner kon Pesse de doelman van Sleen niet op de proef stellen. Na bijna twintig minuten spelen verdubbelde Sleen haar voorsprong. Uit een voorzet verlengde Ruud Anninga de bal met zijn linkervoet in de linkerhoek: 0-2. Kort daarna creƫerde Jorn de Vries, na een prachtige pass van Allard Moes, een mogelijkheid op de aansluitingstreffer, maar zijn doelpoging ging hoog over. Aan de andere kant was het halverwege de eerste helft wel weer raak. Arjan Goeree schoof beheerst raak: 0-3. Vervolgens was Pesse via Jeffrey Hup en Jorn de Vries nog gevaarlijk, maar een treffer bleef uit. Aan de andere kant ging Sleen slordig om met haar kansen, waardoor het slechts 0-4 stond halverwege de wedstrijd door een treffer op slag van rust van Rick ter Avest.

Pesse kwam sterk uit de startblokken in de tweede helft en dat leidde tot een kopkans voor De Vries. De middenvelder wist echter met zijn kopbal Sleen-doelman Kristian Ludwig niet te passeren. Aan de overkant was Sleen wel weer trefzeker. Tien minuten na rust scoorde Anninga uit de rebound zijn tweede treffer van de middag: 0-5. Daarna kabbelde het spel voort zonder echte grote kansen. Het lekkere najaarszonnetje bood de meeste toeschouwers op dat moment meer vertier dan het spel tussen de lijnen. Pas in de laatste twintig minuten van de wedstrijd voerde Sleen de score nog wat verder op. Eerst schoot Ranil Briek raak in de lange hoek: 0-6. Kort daarna zette invaller Marco van der Kolk na een uitgespeelde aanval de 0-7 op het scorebord, terwijl aanvaller Anninga even later voor leeg doel miste. Uiteindelijk scoorde de aanvaller kort voor tijd nog wel zijn derde doelpunt van de middag. Daarmee bepaalde Anninga de eindstand op 0-8.