Supersnelle goal helpt Sleen (za) niet aan winst

De tweede thuiswedstrijd tegen Hoogeveen is afgelopen zaterdag met een 1-3 verlies afgesloten. Sleen had een bliksemstart en kwam na 23 seconden al op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Rick ter Avest.

Na een 1-1 ruststand maakte Hoogeveen zijn favorietenrol waar, in de 50e minuut kopte Raymond Zwiers de 1-2 binnen en negen minuten voor tijd was het Michel Okken die de eindstand binnen werkte, 1-3.

Afgelopen week overleed Sleen 3 (zon) speler Jan Klasen. Een clublid die ons helaas veel te vroeg moest verlaten. Ter nagedachtenis aan hem werd er een indrukwekkende  minuut stilte gehouden, de spelers van Sleen 1 (zat) speelden met rouwbanden.

Sleen kwam in deze wedstrijd als een speer uit de startblokken.  Robbert Groothuis die vlak voor de wedstrijd nog omgezet werd naar de linkshalf positie had een groot aandeel in het eerste doelpunt van de thuisclub. Over de flank was hij Michel Okken te snel af en gaf een voorzet die via Ruud Anninga bekeken werd teruggelegd. De perfect uitgevoerde aanval werd rustig binnengeschoten door Rick ter Avest. Een knap staaltje waarvoor slechts 23 seconden voor nodig was, 1-0.

Al snel werd duidelijk dat Hoogeveen over een goede voetballende ploeg beschikt, fysiek sterk en met meerdere spelers die op hoger niveau hebben geacteerd. Het antwoord liet dan ook niet lang op zich wachten. Vijf minuten na de openingstreffer was het Jeffrey Stenvert die in de punt een lange bal afgemeten over de keeper binnenkopte.

Ondanks dat Hoogeveen de regie over de wedstrijd had waren de betere kansen voor Sleen. Halverwege de eerste helft waren er een aantal hele goede mogelijkheden. De gretig spelende Ruud Anninga gaf in de 23e minuut een steekpasje op Rick ter Avest die alleen voor de keeper opdook. Net even te ver naar buitengedrongen waardoor doelman Ronald Post een kleine hoek te verdedigen had en reddend kon optreden. Een minuut later was een voorzet van Jaldert Hordijk net niet te bereiken voor Rick ter Avest.

Na 32 minuten spelen was Robbert Groothuis dichtbij een treffer. Sebastiaan Cornet leverde een mooi lange pass af op Rick ter Avest die vervolgens doorschoof naar links op Robbert. Zijn inzet verdween net langs de kruising. In het slot van het eerste deel zette Hoogeveen meer en meer aan. In de 38e minuut werd Yusuf Ucan op zijn wenken bediend door de moeilijk te bespelen Ruben Roemahlewang. Ucan stifte de bal rakelings over het doel.

Op slag van rust liep Roemahlewang tegen een gele kaart op na een charge op de achillespees van Jaldert Hordijk. Dezelfde Hordijk kopte de vrije bal van Sander de Groot in vrije positie over het doel.

Twee minuten na rust had Sleen de wedstrijd direct weer naar zich toe kunnen trekken. Ronald Reinders was op de linkerkant niet van de bal af te krijgen en stoomde zo gemakkelijk op richting de voorhoede. Jaldert Hordijk werd in balbezit gebracht en kwam alleen voor de keeper te staan. Doelman Post wist het schot nog net met de voet te keren.

In de 50e minuut viel de treffer aan de andere kant. Uit een corner van Ruben Roemahlewang kopte de boomlange Raymond Zwiers onhoudbaar binnen. Sleen stak er veel energie in om mee te kunnen in het spel van Hoogeveen waar toch de nodige ervaring op het veld stond. Sleen liet zich wel regelmatig zien voor het doel van keeper Ronald Post. Met nog ruim een kwartier te spelen soleerde Rick ter Avest op een steekballetje van Tom ter Avest de zestien meter binnen. De gelijkmaker zou je zeggen maar doelman Post trad opnieuw op als reddende engel voor de gasten.

Melvin ter Veen kon vijf minuten later aan Sleen kant Ruben Roemahlewang van het scoren afhouden. De corner die er uit voortkwam werd door Robbert Groothuis van de lijn gered. Luttele minuten later wist Hoogeveen de voorsprong zeker te stellen. Michel Okken verraste keeper Lars Blaak bij een terugspeelbal en zette de stand op 1-3. Een onrechtvaardige uitslag voor Sleen dat volop voor de goal ging. In de slotminuten drukte Rick ter Avest af voor een schot op de lat. Dit na goed voorwerk van Jasper Venema die stevig duelleerde op de rechterkant.

Sleen 1 (zat) heeft het moeilijk in de start van de competitie. Het niveau van de eerste tegenstanders was hoog. De nederlagen tegen Borger, Wolvega en Hoogeveen waren zeker niet onterecht. Met wat meer geluk had er misschien een gelijkspel ingezeten tegen Hoogeveen. Uit tegen Smilde '94 heeft de ploeg duidelijk gepoedeld, daar had meer ingezeten.

Volgende week, 4 oktober speelt Sleen 1 (zat) uit tegen SVBO 1 (zat), op sportpark SVBO aan de Parkstraat; het duel begint om 14.30 uur.